Leidinggeven zonder bevelen : de outputmanager : een praktijkboek over Leidinggeven vanuit Visie

Filip Vandendriessche - Jef Clement

overzicht

Dit boek biedt een model voor de praktijk van leidinggeven. Het beschrijft een zeer effectief instrument om een groep of organisatie te inspireren en te dynamiseren: het helpt de leidinggevende om de organisatie haar werkelijke slagkracht te bezorgen.
 9789077432037 /  LannooCampus /  2016 /  17de editie /  137p. /  hc / 

Leidinggeven zonder bevelen : de outputmanager : een praktijkboek over Leidinggeven vanuit Visie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

* 'Een organisatie bereikt niet wat ze wil, ze bereikt enkel wat ze beloont.

* ' 'Een manager kan zich permitteren om geen oplossing te hebben. Hij kan zich niet permitteren om geen criteria te hebben.'

* 'Manage by Vision, don't manage by Figures... Cijfers creëren een "illusion of control".

* ' 'Management is problemen verkopen en oplossingen krijgen.'

* 'Een oplossing is een mentale gevangenis.'

* 'Je hebt de medewerkers die je verdient.'

Deze kernideeën inspireren trainer en consultant Filip Vandendriessche om samen met collega Jef Clement sterk vernieuwende managementconcepten te ontwikkelen. Uiteindelijk komen ze tot adviezen die werken in het bedrijfsleven én thuis.

Over de auteurs :

Filip Vandendriessche, psycholoog, bouwde na een NFWO-mandaat een succesvolle loopbaan uit als internationaal consultant en trainer. Hij kreeg opdrachten van uiteenlopende cliënten. Hij is lector aan de KU Leuven en doceert er 'Social Skills' in het MBA-programma.

Jef Clement Jef Clement is een ervaren consultant, trainer en coach. Hij startte zijn praktijk in 1969 en ontwikkelde een breed actieterrein. Hij werkt zowel met profit als met social-profit en non-profit organisaties: onderwijs, culturele organisaties, ziekenhuizen, overheid, vakbonden en een groot aantal bedrijven.