Leren coachen : Basisboek theorie en methode

Marinka van Beek - Ineke Tijmes

overzicht

Centraal staat de methode van individuele coaching in relatie met het werk. Drie soorten coaching worden uitgewerkt. Functiegerichte coaching is vooral gericht op het leren van het vak. Procesgerichte coaching gaat om persoonlijke ontwikkeling in het werk. Bij contextgerichte coaching staan het zoeken naar nieuwe perspectieven en het omgaan met veranderingen in werk of organisatie centraal.
 9789024417179 /  Nelissen /  2006 /  3de editie /  168p. /  pb / 

Leren coachen : Basisboek theorie en methode

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Centraal in dit boek staat de methode van individuele coaching in relatie met het werk.

De auteurs onderscheiden functie-, proces- en contextgerichte coaching. Aan de hand van een model beschrijven zij de fasen van het coachingsproces. Het model structureert dit proces en geeft houvast bij het methodisch werken.

Aan elke stap in het model is een hoofdstuk gewijd. De eerste stap is de oriëntatiefase. Misschien wel de belangrijkste stap in het coachingsproces is de volgende stap: de diagnosefase. In deze fase onderzoekt de coach samen met de gecoachte waar het bij de leer- en coachingsvraag om gaat.

Als de diagnose is gesteld, dan kan de gecoachte doelen formuleren voor het gewenste resultaat en een plan opstellen om deze doelen te behalen. De coach ondersteunt dit keuze en planningsproces. Het model eindigt met evaluatie en toetsing.

De auteurs vertellen hoe de coach kan omgaan met feedback, confrontatie en weerstand. In het laatste hoofdstuk behandelen zij hoe de coach zijn handelen kan verantwoorden.

'Leren coachen' is bestemd voor mensen die zich de methodiek van het coachen willen eigen maken: leidinggevenden, personeelsmanagers, opleiders en mensen die collega's (in mensgerichte beroepen) willen coachen. Het boek is ook leerzaam voor externe coaches en kan eveneens worden gebruikt in studies en opleidingen.