Leren organiseren : Samenwerken, managen en coachen

Willem Visser

overzicht

In dit boek komen algemene principes van het organiseren aan bod: plannen, samenwerken, onderhandelen, vergaderen, beleidsmatig werken en leidinggeven. Ook wordt veel aandacht besteed aan moderne varianten als: projectmatig werken, projectmanagement, strategisch management, time-management, zelfsturende teams, coachen en competentieleren. De nadruk ligt op het effectief aanleren van al deze vaardigheden en competenties.
 9789062833306 /  Coutinho /  2002 /  3de editie /  239p. /  pb / 

Leren organiseren : Samenwerken, managen en coachen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Organiseren is een belangrijk onderdeel van ons bestaan en agenda's zijn onlosmakelijk verbonden met de vormgeving van ons dagelijks leven. Het managen van het dagelijkse bestaan staat in het teken van doelbewust kiezen, plannen en efficiënt omgaan met de beschikbare tijd. Met name binnen organisaties worden steeds meer eisen gesteld aan efficiënt werken en functioneel samenwerken, gericht op strategisch management en eindresultaat op maat.

In Leren organiseren komen algemene principes van het organiseren aan bod, zoals plannen, samenwerken, onderhandelen, vergaderen, beleidsmatig werken en leidinggeven. Ook gaat veel aandacht uit naar moderne varianten als projectmatig werken, projectmanagement, strategisch management, time-management, zelfsturende teams, coachen en competentieleren.

Vanuit deze brede aanpak wordt een theoretisch kader gegeven waarin de onderlinge samenhang van organisatieontwikkelingen duidelijk wordt gemaakt. Maar de nadruk ligt op het aanleren van vaardigheden en competenties met behulp van de oefeningen en opdrachten die in het boek zijn opgenomen. Verschil met de vorige editie

De derde herziene druk verschilt in grote mate van vorige druk. De gehele tekst is grondig herzien, strakker opgezet en aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen. Projectmatig werken, projectmanagement, strategisch management, time management, zelfsturende teams, coachen en competentieleren komen uitgebreid aan bod.