Levensfasen : De psychologische ontwikkeling van de mens

Marijke Randeraat-Fokker

overzicht

Levensfasen. De psychologische ontwikkeling van de mens geeft een overzicht van de biopsychosociale ontwikkeling van de mens, vanaf de conceptie tot aan de dood. Allereerst worden de lichamelijke veranderingen besproken. Vervolgens komen de cognitieve en de sociale ontwikkelingen aan bod. Daarnaast worden relevante thema’s als de taalontwikkeling en de neurologische aspecten behandeld. Elk hoofdstuk start met een heldere beschrijving van de betreffende fase en sluit af met een samenvatting, verwerkingsvragen en casussen.
 9789024403660 /  Boom /  2019 /  4de editie /  352p. /  pb / 

Levensfasen : De psychologische ontwikkeling van de mens

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Levensfasen. De psychologische ontwikkeling van de mens geeft een overzicht van de biopsychosociale ontwikkeling van de mens, vanaf de conceptie tot aan de dood.

Allereerst worden de lichamelijke veranderingen besproken. Vervolgens komen de cognitieve en de sociale ontwikkelingen aan bod. Daarnaast worden relevante thema’s als de taalontwikkeling en de neurologische aspecten behandeld.

Elk hoofdstuk start met een heldere beschrijving van de betreffende fase en sluit af met een samenvatting, verwerkingsvragen en casussen.

Bij deze vierde druk hoort een nieuwe website met veel oefenvragen, video’s en casuïstiek en Powerpoint-presentaties voor docenten.

Ook zijn de theorieën nog meer uitgediept en zijn de laatste wetenschappelijke uitkomsten opgenomen.

Levensfasen. De psychologische ontwikkeling van de mens past binnen opleidingen als Social Work, Toegepaste psychologie, Maatschappelijk werk en Dienstverlening en Pedagogiek.