Licht op leren : Leren en ontwikkelen in een talentgerichte maatschappij

Hannelore Calmeyn - Karel De Witte - Jan Weverbergh

overzicht

Licht op Leren is een initiatief van VOV - Lerend Netwerk. Licht op Leren speelt in op de Competentieagenda 2010: een visie om competenties te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten. Leren vormt daarbij de spil van een beoogde economische groei en een hogere tewerkstellingsgraad. Dit boek vertaalt de krachtlijnen hiervan naar een bruikbare praktijk en onderzoekt de symbiose tussen bedrijfsleven en onderwijs, talentmanagement en loopbaanpaden en werken en leren.
 9789020980561 /  LannooCampus /  2008 /  144p. /  pb / 

Licht op leren : Leren en ontwikkelen in een talentgerichte maatschappij

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Het licht op leren mag niet komen uit de schijnwerpers van één dag. Hij moet komen uit een sterke spaarlamp, die een leven lang meegaat en die alle competenties en talenten die op de arbeidsmarkt aanwezig zijn, doet stralen (Fons Leroy : Gedelegeerd bestuurder VDAB)

Vlaanderen heeft een ongelooflijke hoeveelheid competenties in huis. Toch is er nog een pak talent dat we niet uitspelen. In de Competentieagenda zetten sociale partners, onderwijs en overheid de bakens uit om hier verandering in te brengen en de weerbaarheid van mensen op de arbeidsmarkt te versterken. Met dit boek speelt het VOV in op deze agenda en schotelt het H-professionals een belangrijke uitdaging voor. Licht op Leren laat een praktijk zien die hoopvol stemt. (Frank Vandenbroucke - Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming)

Licht op Leren is een initiatief van VOV - Lerend Netwerk, dat met ruim 800 leden de grootste ledenvereniging binnen de Vlaamse HR-wereld is. Hun leden zijn vertegenwoordigd in bedrijven, organisaties en openbare instanties.

VOV - Lerend Netwerk richt zich op de verdere professionalisering van iedereen die beroepshalve bezig is met leren en het ontwikkelen van individuen en organisaties Doordacht omgaan met leren gedurende de volledige loopbaan is een noodzaak. Dit geldt zeker in een economische ruimte waar de lange termijn beschouwd wordt als een mooi extraatje als we de korte termijn kunnen overbruggen. Licht op leren speelt in op het brandend actuele, algemene actieplan, dat in het kader van de Competentieagenda 2010 werd opgesteld in opdracht van Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, Frank Vandenbroucke.

In deze beleidsnota wordt een visie voorgesteld om competenties te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten. Dit alles gebeurt met als doel een duurzame, innovatieve economische groei en een hogere graad van tewerkstelling in Vlaanderen te realiseren.

Mede dankzij de steun van de makers van deze beleidsnota, stelt Licht op leren de resultaten van de inhoudelijke debatten en de intensieve zoektocht naar een bruikbare praktijk voor. Meer dan achthonderd leden uit VOV - Lerend Netwerk buigen zich dagelijks over de vraag hoe zij als opleidings- en ontwikkelingsprofessionals positief kunnen bijdragen tot een zinvolle en talentgerichte synergie tussen leren en werken.

In tijden waarin we het beste uit een steeds kleinere workforce moeten halen, is zoeken naar een krachtigere aanpak van werken en van leren meer dan ooit van belang.