Linux hands-on : een Linux-server opzetten in 37 lessen

Erwin Boonk

overzicht

Dit leerboek is oorspronkelijk geschreven voor studenten Netwerkbeheer en ICT-beheer, niveau 4 MBO. De auteur, Erwin Boonk, heeft jarenlange ervaring als ICT-docent met Linux-onderwijs. Na kennismaking met verschillende methodes ontstond de behoefte aan een structurele methode die in het competentiegerichte onderwijs goed inpasbaar is. Gebruik wordt gemaakt van de distributie Suse. Dit boek is geen volledig Linux-naslagwerk, maar zet aan tot zelfwerkzaamheid bij het verwerven van kennis over het besturingssysteem Linux.
 9789057523779 /  Brinkman /  2018 /  4de editie /  172p. /  pb / 

Linux hands-on : een Linux-server opzetten in 37 lessen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Deze 4e druk vervangt en verbetert de vorige druk (met ISBN 9789057523526).

Dit leerboek is oorspronkelijk geschreven voor studenten Netwerkbeheer en ICT-beheer, niveau 4 MBO. De auteur, Erwin Boonk, heeft jarenlange ervaring als ICT-docent met Linux-onderwijs. Na kennismaking met verschillende methodes ontstond de behoefte aan een structurele methode die in het competentiegerichte onderwijs goed inpasbaar is. Gebruik wordt gemaakt van de distributie Suse.

Dit boek is geen volledig Linux-naslagwerk, maar zet aan tot zelfwerkzaamheid bij het verwerven van kennis over het besturingssysteem Linux.

Vierde druk

Deze vierde druk is gebaseerd op OpenSuse Leap 15. De laatste jaren wordt er in het onderwijs meer tijd genomen voor een kennismaking met Linux. Daarom zijn er in de derde druk al lesblokken bijgekomen die goed gebruikt kunnen worden in de lessen Besturingssysteem voor niveau 2 en 3.

Deze vierde druk is bovendien zodanig uitgebreid dat het boek vrijwel alle informatie bevat die nodig is ter voorbereiding op het examen Linux Essentials van LPI.