Alles over assessment centers

Jack van Minden

overzicht

Dit boek bevat alles wat je moet weten over een assessment dag. Haal het beste uit jezelf tijdens presentaties, vergaderingen, discussies en onderhandelingen.

POD
 9789047082231 /  Business Contact /  2010 /  192p. /  pb / 

Alles over assessment centers

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Alles over assessment centers is volledig herzien. Compacter en toegankelijker; dit boek bevat alles wat je moet weten over een assessment dag. Haal het beste uit jezelf tijdens presentaties, vergaderingen, discussies en onderhandelingen.

Dr. Jack J.R. van Minden, psycholoog en loopbaantrainer, beschrijft de praktijk van een assessment, zoals de postbak, het rollenspel en factfinding.

Hij vertelt over hoe je je in groepen kunt onderscheiden als leider, en over creatief zijn, toneelspelen en effectief met je tijd omgaan.

Het assessment center kent na lezing van dit boek geen geheimen meer. Omzeil alle valkuilen en start blakend van zelfvertrouwen de onderzoeksdag. Succes verzekerd!

Het afgegrendelde land van de betere banen kent strenge toelatingseisen. Het enige paspoort dat het erkent is het testrapport. Alleen voor het stempel 'geslaagd' wordt de slagboom opgehaald. Vandaar dat de groeiende stroom bezoekers van test- en wervings- en selectiebureaus graag wil weten wat hun te wachten staat als ze uitgenodigd worden voor een assessment center.

Dit is een nieuwe selectietechniek voor hoger personeel, met name managers en commerciële functionarissen. Het gaat daarbij niet om de intelligentie of de persoonlijkheid van de sollicitant, maar om het gedrag. Een dag lang wordt de kandidaat geobserveerd bij rollenspellen, presentaties, vergaderingen, discussies en andere tests en worden de resultaten van zijn 'postbak-opdracht' geanalyseerd.

Van Minden geeft in zijn nieuwe boek talloze adviezen over hoe je je in groepen kunt onderscheiden als leider, hoe creatief te zijn, toneel te spelen en effectief time management te bedrijven op de testdag. Daarnaast biedt het lezers de kans opdrachten thuis te oefenen opdat zij optimaal voorbereid aan een assessment center van start kunnen gaan.

Inhoudsopgave

Ten geleide

1. Inleiding

2. De techniek achter het assessmentcenter

3. Maak uw eigen assessmentprogramma!

4. Analyse

5. Individuele doe-opdracht: de presentatie

 6. Individuele doe-opdracht: de postbak

7. Schriftelijke stukken produceren

8. Het rollenspel of een tweegesprek

9. Tweegesprekken van de manager

10. Verkopen en klantenklachten

11. Groepsopdrachten

12. Het interview

13. Na afloop...

Bijlage - Gedragsdimensies en opdrachten