Business Model You - Een methode om je carrière opnieuw uit te vinden: op één A4'tje

Timothy Clark - Alexander Osterwalder - Yves Pigneyr

overzicht

Hoe krijgt u weer meer vertrouwen en plezier in uw loopbaan? Droomt u van een nieuwe loopbaan of een nieuw levenspad? Dat doen we allemaal. Maar de meesten van ons hebben geen gestructureerde manier om zichzelf opnieuw uit te vinden. En dat terwijl door veranderende businessmodellen op de werkplek ons professionele en persoonlijke leven uitdagender is dan ooit.
 9789013103724 /  Kluwer /  2012 /  1ste editie /  261p. /  hc / 

Business Model You - Een methode om je carrière opnieuw uit te vinden: op één A4'tje

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Droomt u van een nieuwe loopbaan of een nieuw levenspad? Dat doen we allemaal. Maar de meesten van ons hebben geen gestructureerde manier om zichzelf opnieuw uit te vinden. En dat terwijl door veranderende businessmodellen op de werkplek ons professionele en persoonlijke leven uitdagender is dan ooit.

Hoe krijgt u weer meer vertrouwen en plezier in uw loopbaan?

Hetzelfde team dat de bestseller 'Business Model Generatie' creëerde, laat in 'Business Model You' zien hoe u met behulp van de Canvas-methode systematisch aan de slag kunt met vragen als: Wat vind ik leuk? Wat kan ik? Wat past bij me? Welke waarde voeg ik toe? Hoe verkoop ik dat?

Optimaliseer het allerbelangrijkste businessmodel dat er is: Business Model You! 'Business Model You' leert u: ·het businessmodeldenken te begrijpen en uw huidige persoonlijke businessmodel te tekenen; ·de marktwaarde van uw vaardigheden te begrijpen en uw doel te bepalen; ·een visie voor verandering te verwoorden ·uw visie te vertalen in een nieuw persoonlijk businessmodel en belangrijker nog - dit nieuwe model te testen en in praktijk te brengen.

Inhoudsopgave

Deel 1: Canvas - Leer hoe je het Canvasmodel voor het beschrijven en analyseren van organisatie- en persoonlijke businessmodellen gebruikt.

1. Businessmodeldenken

2. Het businessmodel Canvas

3. Het persoonlijke businessmodel Canvas

Deel 2: Reflecteren - Kijk nog eens naar de richting die jouw leven opgaat en bedenk hoe je jouw carrière-aspiraties op elkaar wilt afstemmen.

4. Wie ben jij?

5. Identificeer jouw carrièredoel

Deel 3: Reviseren - Pas je werkende leven aan - of vind het opnieuw uit - met behulp van het Canvas en de ontdekkingen uit de vorige delen.

6. Bereid je voor om jezelf opnieuw uit te vinden

7. Teken jouw persoonlijke businessmodel opnieuw

Deel 4: Actie - Leer hoe je ervoor zorgt dat het ook allemaal gebeurt.

8. Bereken jouw businesswaarde

9. Test jou model in de markt

10. What's next?

Deel 5: Extra's - Lees meer over de mensen en resources achter 'Business Model You'

-The Business Model You community

-Biografieen van de makers

-Noten