De kunst van duurzaam presteren : Model voor Werving & Selectie en Professionele Ontwikkeling

Bas Kodden

overzicht

Waarom blijft de ene organisatie succesvol, terwijl andere organisaties uiteenvallen en verdwijnen? Waarom weet die ene persoon zijn succes te herhalen, terwijl eigenlijk niemand dat verwachtte?

Vergeet alles wat je dacht te weten over het selecteren en aannemen van de juiste medewerkers. Het zit anders dan je denkt! Het geheim van winnende personen en teams zit hem in de combinatie van talent en vier belangrijke prestatiekenmerken, waar – vreemd genoeg – veel organisaties juist niet op selecteren ...

Bas Kodden deed onderzoek naar prestatie-indicatoren onder leidinggevenden en senior medewerkers van ruim 1100 professionals en 50 CEO’s van Nederlands bekendste bedrijven. Zijn verrassende uitkomsten werpen een nieuw licht op het huidige aanname- en selectiebeleid van veel Nederlandse bedrijven.

En het blijft niet bij theorie: dit boek biedt bovendien een praktisch model voor werving & selectie en professionele ontwikkeling. Inclusief diverse vragenlijsten en checklists voor hr-functionarissen en leidinggevenden die willen bouwen aan duurzaam winnende teams en organisaties.
Inhoudsopgave
Voorwoord Henk Ouwens
Proloog: Billy Beane

Inleiding

1. Het belang van duurzaam presteren
2. Talent
3. Intelligentie, wilskracht en intrinsieke motivatie
4. Aanpassingsvermogen
5. Zelfeffectiviteit
6. Bevlogenheid
7. Vitaliteit
8. Organisatiefit
9. Prestatiecultuur – All Blacks
10. De kunst van duurzaam presteren: het Zeigarnik-effect

Conclusie en samenvatting
Tools
Bijlagen
Noten
Inspiratiebronnen
Dankwoord
Over de auteur
 9789462761902 /  Vakmedianet /  2017 /  1ste editie /  206p. /  hc / 

De kunst van duurzaam presteren : Model voor Werving & Selectie en Professionele Ontwikkeling

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Waarom blijft de ene organisatie succesvol, terwijl andere organisaties uiteenvallen en verdwijnen? Waarom weet die ene persoon zijn succes te herhalen, terwijl eigenlijk niemand dat verwachtte? Vergeet alles wat je dacht te weten over het selecteren en aannemen van de juiste medewerkers. Het zit anders dan je denkt! Het geheim van winnende personen en teams zit hem in de combinatie van talent en vier belangrijke prestatiekenmerken, waar – vreemd genoeg – veel organisaties juist niet op selecteren ... Bas Kodden deed onderzoek naar prestatie-indicatoren onder leidinggevenden en senior medewerkers van ruim 1100 professionals en 50 CEO’s van Nederlands bekendste bedrijven. Zijn verrassende uitkomsten werpen een nieuw licht op het huidige aanname- en selectiebeleid van veel Nederlandse bedrijven. En het blijft niet bij theorie: dit boek biedt bovendien een praktisch model voor werving & selectie en professionele ontwikkeling. Inclusief diverse vragenlijsten en checklists voor hr-functionarissen en leidinggevenden die willen bouwen aan duurzaam winnende teams en organisaties. Inhoudsopgave Voorwoord Henk Ouwens Proloog: Billy Beane Inleiding 1. Het belang van duurzaam presteren 2. Talent 3. Intelligentie, wilskracht en intrinsieke motivatie 4. Aanpassingsvermogen 5. Zelfeffectiviteit 6. Bevlogenheid 7. Vitaliteit 8. Organisatiefit 9. Prestatiecultuur – All Blacks 10. De kunst van duurzaam presteren: het Zeigarnik-effect Conclusie en samenvatting Tools Bijlagen Noten Inspiratiebronnen Dankwoord Over de auteur