Succesvol binnenhalen van toptalent

Dietz Bart - Beelen Rainier

overzicht

Het binnenhalen van toptalent is een van de belangrijkste managementcompetenties aan het worden op alle niveaus in de organisatie. Natuurlijk moet er geselecteerd worden in een interview.Steeds meer managers begrijpen echter dat in gesprekken met toptalent hun focus moet liggen op werven. Weinigen weten dat de echt goede kandidaten op een compleet andere manier aangesproken moeten worden dan gewoon goede kandidaten.
 9789024403882 /  Boom /  2018 /  1ste editie /  126p. /  pb / 

Succesvol binnenhalen van toptalent

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Steeds meer managers begrijpen echter dat in gesprekken met toptalent hun focus moet liggen op werven. Weinigen weten dat de echt goede kandidaten op een compleet andere manier aangesproken moeten worden dan gewoon goede kandidaten.

De huidige arbeidsmarkt raakt steeds verder gespannen en talent aantrekken is een groeiende uitdaging. Tegelijkertijd krijgt talent een steeds prominentere rol in de strategie van organisaties, die snel en wendbaar moeten meebewegen met de veranderingen in hun markten.

Managers worden steeds afhankelijker van talent om hun doelen te bereiken. Dit maakt het gevecht om talent heftiger dan het in jaren is geweest. In 'Succesvol binnenhalen van toptalent' lees je wanneer je alles wat een gewoon sollicitatiegesprek goed maakt terzijde moet schuiven en wat je moet doen als je zeker weet: deze topper moet hier komen werken.

De auteurs geven inzicht in hoe toptalent anders is en dus ook anders benaderd moet worden. Zij onderbouwen deze aansprekende boodschap met hun jarenlange praktijkervaring, wetenschappelijke literatuur en eigen onderzoek.

'Succesvol binnenhalen van toptalent' is een onmisbaar boek voor iedereen die kandidaten interviewt. 'Mensen maken het verschil: Dit boek biedt nieuwe inzichten in de manier waarop je toptalent aan je organisatie bindt.' – Sander van der Laan, CEO Action

'We onderschrijven allemaal het belang van mensen in onze bedrijven. Maar vaak besteden we te weinig aandacht aan de people practices die essentieel zijn voor waarde creatie in het bedrijf. Het aantrekken van mensen is er zo een. Dit boek wijst een gave andere weg om juist die talenten binnen te halen die echt het verschil maken.' – Hein J M Knaapen, Chief HR Officer ING

'Een krachtig boek dat direct is toe te passen in interviews met kandidaten. Na het lezen ervan zul je je gesprekken met toptalent echt anders gaan doen.' – Jeroen Pietryga, Co-Founder Mobuyou

Over de auteurs:

Bart Dietz is partner van Career Openers en parttime Assistant Professor HRM bij de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit.

Rainier Beelen , ook partner, is actief binnen Career Openers Executive Search.

Samen hebben ze ruim twintig jaar ervaring in het werven, selecteren en begeleiden van toptalent.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Toptalent is anders

2. Hoe een toptalent naar zichzelf kijkt

3. Een toptalent verkoopt zichzelf niet

4. Hoe een toptalent naar de wereld om hem heen kijkt

5. Hoe een toptalent naar jou kijkt Uitleiding

Dankwoord

Literatuurlijst