Te vriendelijk : Waarom collegiale perfectionisten minder verdienen en geen promotie maken

Luc Swinnen

overzicht

Een overdaad aan verantwoordelijkheidsgevoel en dienstbaarheid op het werk leidt lang niet altijd naar een hogere sport op de professionele ladder. Integendeel, wie 'te vriendelijk' is op het werk, en niet op tijd 'nee' leert zeggen, loopt een groot risico op een burn-out.
 9789063066468 /  Davidsfonds /  2013 /  2de editie /  232p. /  pb / 

Te vriendelijk : Waarom collegiale perfectionisten minder verdienen en geen promotie maken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

'Te' is altijd te veel, tenzij in 'tevreden'.

Die oude wijsheid gaat zelfs op voor vriendelijkheid. Kan je wel te vriendelijk zijn? Jazeker, toont dr. Luc Swinnen aan in de opvolger van zijn succesboek 'Burnout'. Een overdaad aan verantwoordelijkheidsgevoel en dienstbaarheid op het werk leidt lang niet altijd naar een hogere sport op de professionele ladder.

Integendeel, wie 'te vriendelijk' is op het werk, en niet op tijd 'nee' leert zeggen, loopt een groot risico op een burn-out. Sterker nog: ze blijven steken in het midden van hun carrière, verdienen minder, hebben minder kans op promotie...

Wie 'tevriendelijk' is, komt niet aan de top.

In 'Te vriendelijk' ontleedt en verklaart stress- en burn-outspecialist dr. Luc Swinnen de mechanismen achter ons gedrag op het werk. Op basis van zijn jarenlange onderzoek geeft hij talloze tips die wél werken om meer voldoening en resultaat te halen van je werk, zonder altijd 'ja' te moeten knikken.