Vind de ware .... medewerker : Juist selecteren in theorie en praktijk

Eveline Schollaert - Bart Van Theemsche - Gerd Jacobs

overzicht

Medewerkers selecteren is een cruciale taak voor elke organisatie, maar vaak mist de personeelsafdeling daar voldoende expertise voor. Omdat die taak uitbesteden een dure aangelegenheid is, stelden drie docenten van de HoGent een praktische en efficiënte leidraad samen voor zowel grotere bedrijven als kmo's. Vind de ware... medewerker laat zien hoe je op maat van je organisatie een kwalitatieve selectie kunt uitvoeren.
 9789401458870 /  Academia Press /  2019 /  1ste editie /  260p. /  pb / 

Vind de ware .... medewerker : Juist selecteren in theorie en praktijk

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Medewerkers selecteren is een cruciale taak voor elke organisatie, maar vaak mist de personeelsafdeling daar voldoende expertise voor. Omdat die taak uitbesteden een dure aangelegenheid is, stelden drie docenten van de HoGent een praktische en efficiënte leidraad samen voor zowel grotere bedrijven als kmo's.

Vind de ware... medewerker laat zien hoe je op maat van je organisatie een kwalitatieve selectie kunt uitvoeren. Menselijk kapitaal is voor bedrijven een belangrijke sleutel tot succes. Maar vaak gebeurt de selectie van nieuwe medewerkers op buikgevoel, op basis van een gesprek over het cv en enkele interviewvragen of op basis van minder geschikte testen. Dat is een gemiste kans, want er is veel onderzoek over aanwerving dat relevant is voor het bedrijfsleven.

In Vind de ware... medewerker vertalen de auteurs daarom ettelijke wetenschappelijke bevindingen rond selectie naar een praktische en efficiënte leidraad voor organisaties. Inzichten uit onderzoek vullen ze aan met inspirerende voorbeelden uit het werkveld. Je krijgt een helder overzicht van alle selectietechnieken en hun kenmerken, een aantal valkuilen en heel wat tips voor een goede aanpak van je selectieproces. Ze belichten bovendien het onboardingproces als afsluiter van het selectieproces.

Zo kan je op maat van je organisatie aan de slag om een kwalitatieve selectie uit te voeren.