Loopbaanankers

Edgar Schein

overzicht

'Loopbaan-ankers' helpt u op een systematisch manier te ontdekken over welke kwaliteiten u beschikt en wat u ermee wilt en kunt. Door middel van hulpmiddelen als een loopbaanoriƫntatielijst en een interview met een partner komt u erachter wat uw loopbaan-anker, een combinatie van uw talenten, drijfveren en waarden, nu eigenlijk is. POD
 9789052615875 /  Academic Service /  2007 /  2de editie /  96p. /  pb / 

Loopbaanankers

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Welke baan past bij u? U bent zelf degene die hierop een antwoord moet vinden. Om de baan te vinden die bij u past, doet u er goed aan uit te zoeken wat u wilt en kunt, want voor u het weet, zit u vast aan een baan die u geen voldoening schenkt.

'Loopbaan-ankers' helpt u op een systematisch manier te ontdekken over welke kwaliteiten u beschikt en wat u ermee wilt en kunt. Door middel van hulpmiddelen als een loopbaanoriëntatielijst en een interview met een partner komt u erachter wat uw loopbaan-anker, een combinatie van uw talenten, drijfveren en waarden, nu eigenlijk is. Kennis van uw 'Anker' is nodig bij het zoeken en vinden van de baan die bij u past.

Ten behoeve van loopbaan-workshops is een aparte handleiding voor trainers ontwikkeld, die speciaal in deze Nederlandse editie is opgenomen als Deel II. Voor mensen die niet deelnemen aan de workshop is deze handleiding te gebruiken als een zelftoets om te bepalen hoe hun talenten, bewuste drijfveren en waarden verband houden met hun loopbaan.

Inhoudsopgave

Deel 1 - Loopbaan-ankers

1. Inleiding

2. Looppbaan-oriëntatielijst

3. Loopbaan-ontwikkeling

4. Ontwikkelen van een loopbaan-anker

5. Loopbaan-ankerinterview

6. Praktische implicaties

Deel 2 - Handleiding voor trainers

7. Inleiding

 8. Workshop loopbaan-ankers opzet 1 (vier uur)

9. Workshop loopbaan-ankers opzet 2 (twee uur)

10. Andere toepassingen van de loopbaan-ankeractiviteiten

Literatuur

Dankbetuiging