Loopbaangesprekken : Praktijk en theorie van een ervaren loopbaanadviseur

Rupert Spijkerman

overzicht

'Loopbaangesprekken' is voor iedereen die beroepsmatig loopbaangesprekken voert: leidinggevenden, schooldecanen, personeelsconsulenten, loopbaancoaches en outplacementconsulenten. Voor beginnende beroepsbeoefenaren is dit boek een gedegen en praktische inwijding in een mooi vak. Voor diegenen die meer ervaren zijn, is het een waardevol opfris- en verrijkingsboek met veel handreikingen voor de praktijk.
 9789058711168 /  Thema /  2008 /  2de editie /  173p. /  pb / 

Loopbaangesprekken : Praktijk en theorie van een ervaren loopbaanadviseur

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Als het over loopbaangesprekken gaat, vragen mensen niet naar informatie over concrete zaken. De weg naar het station kunnen ze zelf wel vinden. De weg die ze willen gaan, dat is een ander verhaal. Daarover willen ze graag praten met vrienden, lotgenoten en vooral met vakmensen die ze kunnen vertrouwen.

In dit boek beschrijft de auteur zijn kennis en ervaring als loopbaanadviseur en coach. Waar komt het op aan bij loopbaangesprekken? Wat moet u echt doen en wat moet u vooral laten? Wat wilt u bereiken in gesprekken en hoe doet u dat het beste? Wat werkt bij wie in welke situatie?

In dit handboek komen veel facetten, ingangen en werkvormen rond loopbaangesprekken aan de orde. Van de basis van het loopbaangesprek - de gespreksvoering - tot de verschillende vormen van evaluatie van het begeleidingstraject. De vele voorbeeldzinnen en dialogen maken 'Loopbaangsprekken' levendig en herkenbaar.

De bijlagen bevatten handige formulieren die u kunt gebruiken in uw eigen praktijk. 'Loopbaangesprekken' is voor iedereen die beroepsmatig loopbaangesprekken voert: leidinggevenden, schooldecanen, personeelsconsulenten, loopbaancoaches en outplacementconsulenten.

Voor beginnende beroepsbeoefenaren is dit boek een gedegen en praktische inwijding in een mooi vak. Voor diegenen die meer ervaren zijn, is het een waardevol opfris- en verrijkingsboek met veel handreikingen voor de praktijk.

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1 - Het fundament 1. Tien aandachtspunten voor loopbaanzaken 2. Gespreksvoering 3. Het coachen

Deel 2 - De inhoud 4. Zonder droom geen toekomst 5. Het ontdekken van inspiratie en motivatie 6. Talent 7. Knopen doorhakken 8. Een brug bouwen naar de toekomst

Deel 3 - De afronding 9. De afronding Nawoord

Bijlagen 1. Functieanalyseformulier 2. Zelfevaluatieformulier 3. De ABIV-lijst. 4. De zes typen van Holland 5. Formulier POP-gesprek 6. Het begrip flow