Maatwerk MBO-ICT Informatieanalyse 4

Bert Pinkster - Gerlof Donga

overzicht

Dit boek geeft een voorzichtige inleiding in systeemontwikkelingsmethodieken waarbij de objectgeoriënteerde aanpak centraal staat. Daarbij wordt uitgebreid gebruik gemaakt van een subset van UML-diagrammen. In dit boek wordt de theoretische kant van elk onderdeel steeds gevolgd door een uitwerking in een 'case study'. Zo wordt in de loop van het boek steeds verder gewerkt aan de bouw van een customer relation management system. Gratis BEX (Beoordelingsexemplaar) mogelijk voor docenten

 97890395254630 /  Brinkman /  2007 /  1ste editie /  120p. /  pb / 

Maatwerk MBO-ICT Informatieanalyse 4

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit boek geeft een voorzichtige inleiding in systeemontwikkelingsmethodieken waarbij de objectgeoriënteerde aanpak centraal staat. Daarbij wordt uitgebreid gebruik gemaakt van een subset van UML-diagrammen. In dit boek wordt de theoretische kant van elk onderdeel steeds gevolgd door een uitwerking in een 'case study'. Zo wordt in de loop van het boek steeds verder gewerkt aan de bouw van een customer relation management system.

Centraal in het boek staat de behandeling van klassen. Deze klassen spelen een belangrijke rol bij het objectgeoriënteerd denken, maar kunnen ook een centrale rol spelen bij het databaseontwerp als vervanging van de oudere ERD-diagrammen. Hiermee legt dit boek ook een verband met databases en de toepassing van SQL.

Inhoudsopgave

1 Ontwikkelmethoden 

2 De case PartyCups - functionele requirements in use-cases

3 De case PartyCups - activiteitendiagrammen

4 Functioneel ontwerp - het bouwen van klassendiagrammen

5 Functioneel ontwerp - specificaties voor een database

6 Een methodische aanpak van softwarebouw

7 Sequentiediagrammen - Het gedrag in modellen en de communicatie tussen objecten

8 Toestandsdiagrammen - het veranderende gedrag van één object