Macht, meningen en na-apers : Thema's uit de sociale psychologie

Vera Hoorens

overzicht

Macht, meningen en na-apers wil laten zien hoe sociaal psychologen nadenken over deze (en andere) vragen. Ambitieuzer gesteld is het doel lezers zelf te leren denken als een sociaal psycholoog. Het boek geeft een inkijk in een manier van denken en onderzoeken die uitermate boeiende inzichten oplevert in hoe mensen zich gedragen. Het neemt de lezer op een toegankelijke manier mee op een verkenningstocht door een discipline die de laatste jaren in het oog van de storm van de wetenschapskritiek stond.
 9789463370325 /  Pelckmans Pro /  2016 /  1ste  editie /  464p. /  pb / 

Macht, meningen en na-apers : Thema's uit de sociale psychologie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wanneer zijn we bereid om anderen in noodsituaties te helpen, en wanneer niet?

Presteren we beter of slechter in het bijzijn van anderen?

In welke mate laten we ons leiden door de mening of de bevelen van anderen? Welke factoren bepalen mee of mensen zich agressief tegenover elkaar gedragen?

Hoe vormen we een zelfbeeld of een indruk over anderen?

En zijn we au fond allemaal machtswellustelingen?

Macht, meningen en na-apers wil laten zien hoe sociaal psychologen nadenken over deze (en andere) vragen. Ambitieuzer gesteld is het doel lezers zelf te leren denken als een sociaal psycholoog.

Het boek geeft een inkijk in een manier van denken en onderzoeken die uitermate boeiende inzichten oplevert in hoe mensen zich gedragen.

Het neemt de lezer op een toegankelijke manier mee op een verkenningstocht door een discipline die de laatste jaren in het oog van de storm van de wetenschapskritiek stond.

Het boek wil geen encyclopedische stand van zaken schetsen, maar wel een beperkt aantal thema's diepgaand behandelen. Het vormt daardoor een atypisch handboek voor studenten hoger onderwijs en is ook boeiend voor iedereen die kennis wil maken met deze thema's uit de sociale psychologie.

Over de auteur :

Prof Vera Hoorens is doctor in de psychologie en de geschiedenis, en hoogleraar sociale psychologie aan de KU Leuven. Op het domein van de sociale psychologie onderzoekt ze sociale vergelijking, stereotypen, het zelf en verbale communicatie. Op het domein van de geschiedenis bestudeert ze de heksenvervolging en zestiende-eeuwse wetenschappelijke ontwikkelingen.