Management van competenties : Het realiseren van HRM

H A Hoekstra - E van Sluis

overzicht

De auteurs geven een concrete uitleg van competenties als vermogens tot situationele effectiviteit in een bepaald domein. Tevens wordt een overzicht geboden van de ideeƫn en de praktische mogelijkheden van competentieprofilering en competentiemanagement, op basis van een visie op HRM in een kennisintensieve samenleving.
 9789023234661 /  Van Gorcum /  2010 /  6de editie /  104p. /  pb / 

Management van competenties : Het realiseren van HRM

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Met geheel herziene set van 45 taakcompetenties. Het is een oud ideaal: één taal waarin de relaties van mens en organisatie goed kunnen worden beschreven. Mens en organisatie zijn immers niet zonder elkaar te denken, al voelen beide zich wel eens tot de ander veroordeeld. In mensbeelden en theorieën over het individu bestaat helaas weinig aandacht voor het organisatieniveau, en in het organisatiedenken is de individuele persoon nauwelijks terug te vinden en moeilijk in te passen.

Terwijl een organisatie toch in essentie vooral uit mensen (en voor mensen) bestaat. Het is ook een praktisch ideaal. Als de expertise over het functioneren van mensen en de kennis over het functioneren van organisaties kan worden samengebracht in één taal, dan is dat de sleutel tot het beter functioneren van beide. Dat praktische ideaal wordt door het competentie-begrip goed benaderd: het vormt een verbindende schakel met een grote praktische waarde.

De auteurs geven in dit boek een concrete uitleg van competenties als vermogens tot situationele effectiviteit in een bepaald domein. De mogelijkheden van mensen voor het leren van competenties krijgen veel aandacht. Tevens wordt een overzicht geboden over de ideeën en de praktische mogelijkheden van competentieprofilering en competentiemanagement, op basis van een visie op HRM in een kennisintensieve samenleving.

De verbinding met kerncompetenties van de organisatie wordt gelegd. In een praktijkgericht gedeelte geven de auteurs tal van aanwijzingen en tips rond competentiemanagement, zonder een bepaalde methode heilig te verklaren. Gestreefd is naar nuchtere, duidelijke en concrete antwoorden op vragen rond competentiemanagement, zonder oppervlakkig en vaag te worden.

Inhoudsopgave

Management van competenties

Individu en organisatie: HR beleid Human Resource

Management Strategie en HRM

De rol van kerncompetenties

De adaptieve organisatie

De kennisintensieve organisatie en HRM

Arbeid: van fysieke kracht naar expertise

Expertise als Human Resource

Méér dan expertise: competenties

De competentiemarkt: is competentiemanagement mogelijk?

Aard en natuurlijke ontwikkeling van competenties

De aard van competenties

Een competentiesysteem: soorten en niveaus

Natuurlijke ontwikkeling van competenties

Voorwaarden voor succesvolle competentie-ontwikkeling

Het managen van competenties

Competentie-ontwikkeling en personeelsplanning

Situationele competentie-ontwikkeling: afzonderlijke programma’s

Integreren van CO: loopbaanbeleid

Competentiemanagement in de praktijk

Bloemenveiling Holland Raad voor de Kinderbescherming

Referenties

Bijlage 1 een set van 45 taakcompetenties

Bijlage 2 Gedragscompetenties op drie niveaus voor vier taakcompetenties