Competentiemanagement : Mens en organisatie in beweging

Catherine Ruys - Ann Anthierens - Annemie Celis - Brigitte Denolf - Nele Hermie - Lieve Van Durme - Trui Vandecasteele - Sabine Vermeire - Kris Dehamers

overzicht

Dit boek biedt u een kijk op het inzetten van competentiemanagement in de Vlaamse lokale besturen.
 9782509000514 /  Politeia /  2008 /  1ste editie /  102p. /  pb / 

Competentiemanagement : Mens en organisatie in beweging

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Deze pocket biedt u een kijk op het inzetten van competentiemanagement in de Vlaamse lokale besturen.

In het kader van het Rechtspositiebesluit ervaren veel besturen het immers als een uitdaging om met meer systematiek en met een doorgedreven professionaliteit te werken aan het management van hun menselijk potentieel.

Het eerste deel van deze pocket is vooral informatief en geschreven voor die besturen die graag aan de slag willen met competentiemanagement.

De centrale vraag hierbij is: ‘Wat is competentiemanagement en wat kan het betekenen voor uw organisatie?’. Hierbij wordt ook het jongste competentiemodel van WIVO besproken.

Verder wordt het competentiespel ‘Competenties in Kaart’ toegelicht: een laagdrempelig instrument om het competentiedenken in uw organisatie te introduceren. Tot slot krijgt u een stappenplan om competentiemanagement in te voeren in uw organisatie. Dit stappenplan is gegroeid uit de diverse projecten die WIVO heeft begeleid in verschillende besturen.

In het tweede deel worden de traditionele HR-functies bekeken vanuit de invalshoek van competentiemanagement. In dit deel wordt aangetoond hoe verschillende instrumenten van personeelsbeleid verrijkt kunnen worden door de inzet van competentiedenken.

Ter afsluiting van deze pocket zorgen praktijkvoorbeelden uit vier besturen voor een interessante ervaringsuitwisseling. Op de cd-rom bij de pocket vindt u de voorbeelddocumenten hiervan terug.