WECONOMICS : Hoe overleef je als informatiewerker de 21e eeuw?

Paul Bessems

overzicht

Dit boek richt zich vooral op de informatiewerker die (zelf) slimmer wil samenwerken, informatie wil delen, communiceren en productiever wil worden om zodoende minder stress te ervaren en meer tijd over te houden voor vrije tijd en andere taken.
 9789023251033 /  Van Gorcum /  2013 /  1ste editie /  200p. /  pb / 

WECONOMICS : Hoe overleef je als informatiewerker de 21e eeuw?

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De belangrijkste drijfveer voor onze welvaart is steeds het verbeteren van onze productiviteit geweest. Maar ICT, social media, het nieuwe werken en allerlei managementconcepten hebben de informatiewerker nauwelijks productiever gemaakt. Waarom niet? Eenvoudig omdat we het verwerken van informatie binnen muren van bedrijven en instellingen organiseren.

Het is beter om dit werk te organiseren met professionele communities en gedeelde informatienetwerken. Een landbouwer wordt ook niet productiever in een fabriek, evenals een fabrieksarbeider die niet productiever wordt op een boerderij! Werk en werkorganisatie moeten bij elkaar passen en doen dat al lang niet meer.

Dit boek is onderdeel van het Weconomics programma voor het verbeteren van de productiviteit van de informatiewerker en het organiseren van een duurzame economie en welvaart.

Dit boek richt zich vooral op de informatiewerker die (zelf) slimmer wil samenwerken, informatie wil delen, communiceren en productiever wil worden om zodoende minder stress te ervaren en meer tijd over te houden voor vrije tijd en andere taken. Naast een programma is Weconomics ook een organisatiemodel en een infrastructuur.

Over de auteur :

Paul Bessems is pionier, onderzoeker, schrijver en organisatieadviseur. In 1994 startte hij zijn eerste professionele community. Nu adviseert hij de overheid, bedrijven en instellingen over de organisatie van werk, economie en welvaart. Daarnaast verzorgt hij lezingen, workshops en masterclasses voor mensen die een community willen starten.