Zomerspelers : Lessen van langdurig succesvolle bedrijven

Carol Velthuis

overzicht

Industrieën worden soms jarenlang gedomineerd door één marktleider. Die langdurig succesvolle bedrijven noemt Carol Velthuis 'zomerspelers', met verwijzing naar de natuurlijke seizoenscyclus van elk bedrijf. De grote vraag is hoe je als bedrijf zo lang mogelijk in de zomer van die cyclus kunt blijven.
 9789047002796 /  Business Contact /  2009 /  175p. /  pb / 

Zomerspelers : Lessen van langdurig succesvolle bedrijven

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Velthuis analyseerde 500 grote bedrijven in al hun stadia. Daaruit kwamen er 15 naar voren die zich in een uitzonderlijk lange zomer bevinden: onder meer Amazon, Apple, Canon, Caterpillar, Cisco, Hewlett Packard, Ikea en Walt Disney.

Deze zomerspelers hebben een aantal opvallende kenmerken gemeen.

Zo hebben ze een langetermijnblik, scherpe klantfocus, management dat dicht bij de werkvloer staat, ze blinken uit in kwaliteit én kostenbeheersing, en ze hebben hechte gemeenschappelijke waardenkenmerken die bij veel bedrijven, bijvoorbeeld in de financiële sector in de afgelopen jaren, grotendeels ontbreken.

Dit boek is een boeiende en toegankelijke beschrijving van de meest uitzonderlijke businessverhalen en biedt lessen die voor elk bedrijf leerzaam en uitvoerbaar zijn.