Zorg voor Zin : Leiderschap en Zingeving

Adriaan Bekman

overzicht

Zorg voor Zin geeft een inspirerend beeld van het belang van aandacht voor zingeving. Zingeving is een permanent en wezenlijk bestanddeel van leiderschap en het is de zin geven dat de georganiseerde gemeenschap bij elkaar houdt en tot een goede volgende stap brengt.
 9789023251408 /  Van Gorcum /  2013 /  1ste editie /  200p. /  pb / 

Zorg voor Zin : Leiderschap en Zingeving

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

"De zingevingsvraag komt pas aan de orde als het goed fout loopt, de zaak vast loopt, mensen het willen opgeven.”

Aandacht voor zingeving is niet iets dat in de formele organisatiestructuren voortdurend aanwezig is en verzorgd wordt. Het laat zich bijvoorbeeld zien, als in een formele context door iemand de “Waarom - vraag” gesteld wordt.

“Waarom doen we dit eigenlijk?” of “Waarom willen we dit nu?”

Dan wordt door de verantwoordelijke mensen niet zelden korzelig en afhoudend gereageerd. “Maak je geen zorgen, het komt wel goed”, “dat is iets voor later”, “dat is nu niet aan de orde”.

Dat toont zich ook in het onderzoek naar leiderschap en zingeving waarvan in Zorg voor Zin! verslag gedaan wordt.

Dit boek geeft een inspirerend beeld van het belang van aandacht voor zingeving. Zingeving is een permanent en wezenlijk bestanddeel van leiderschap en het is de zin geven dat de georganiseerde gemeenschap bij elkaar houdt en tot een goede volgende stap brengt.

Zorg voor Zin! is bedoeld voor alle professionals om hen te inspireren de eigen aandacht voor zingeving in het eigen leiderschap vorm te geven en dit in de organisatie tot een wezenlijk bestanddeel van het werk en van het zijn te maken.