Ontklooien : 101 quotes om aan uw baas te vertellen wat u altijd wilde zeggen maar noot gedurfd hebt

Guido Thys

overzicht

Er wordt wat afgeklooid in onze bedrijven en organisaties. Tijd om te ontklooien, dus! Hoe graag zouden we luid gillend willen protesteren tegen alle ellende? We blijken namelijk slechts 15% van onze tijd bezig te zijn met het creëren van waarde. Er zijn tienduizenden bullshitjobs. 75% van alle (ict-)projecten halen hun budget, hun deadline en/of het beoogde resultaat niet. We moeten zorgen voor onze work/life balance, alsof werken geen leven is. En wat al niet meer…

 9789082028297 /  Dwarsdenkerij /  2018 /  1ste editie /  112p. /  pb / 

Ontklooien : 101 quotes om aan uw baas te vertellen wat u altijd wilde zeggen maar noot gedurfd hebt

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Er wordt wat afgeklooid in onze bedrijven en organisaties. Tijd om te ontklooien, dus!

Hoe graag zouden we luid gillend willen protesteren tegen alle ellende? We blijken namelijk slechts 15% van onze tijd bezig te zijn met het creëren van waarde. Er zijn tienduizenden bullshitjobs. 75% van alle (ict-)projecten halen hun budget, hun deadline en/of het beoogde resultaat niet. We moeten zorgen voor onze work/life balance, alsof werken geen leven is. En wat al niet meer…

De trieste waarheid is dat werken inderdaad vaak geen leven is. Maar luidop protesteren is een niet zo erg carrièrebevorderende actie. Durven we onze mond dus wel open te doen? Waarschijnlijk niet… Dit boekje snelt u ter hulp.

Honderd en een citaten van bekende en minder bekende managementexperts, filosofen en wetenschappers die hun flink gepekelde vinger in de open wonden leggen. Ze vertellen precies wat u en ik denken. We kunnen ermee uitpakken: op ons whiteboard, in een mailtje of anoniem in de kantine. En wij blijven buiten schot, want de goeroe heeft het gedaan.

Liever op de achtergrond blijven? Dan hebt u vast veel gniffelplezier bij het lezen van dit boekje. Bent u zelf leidinggevende, manager of directeur? Zoals de Vlaamse dichteres Alice Nahon schreef: ’t is goed in ’t eigen hart te kijken, des avonds voor het slapengaan.

May the force be with you!

Inhoudsopgave

Inleiding Scheefgegroeide toestanden

Opgedrongen geluk

Chaos en bureaucratie

Scheefgetrokken arbeidsverhoudingen

Micro-management

Overleg Veranderen

Algehele dom- en starheid

Tot slot

Bibliografie

Boekenlijst voor ondergronds verzet

Index voor personen