Managen moet : Beter presteren door slim te managen

Martijn Jansen

overzicht

‘We hebben minder managers nodig’ is een veelgehoorde kreet. Minder managers, meer zelfsturing. Er blijkt geen helder beeld te zijn van wat managen nu precies inhoudt en toch willen we er wel afscheid van nemen. Alsof een zelfsturend team ervoor zorgt dat er minder gemanaged wordt. 'Managen moet' geeft taal aan wat managers doen en daarmee handvatten voor hoe je het beste kunt managen.
 9789024402694 /  Boom /  2018 /  1ste editie /  176p. /  pb / 

Managen moet : Beter presteren door slim te managen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Na het lezen van dit boek is het volkomen helder dat managen moet!

'We hebben minder managers nodig' is een veelgehoorde kreet. Minder managers, meer zelfsturing. Er blijkt géén helder beeld te zijn van wat managen nu precies inhoudt, en toch willen we er wél afscheid van nemen.

Alsof een zelfsturend team ervoor zorgt dat er minder gemanaged wordt.

Daarom "Managen moet", dat beschrijft wat managen echt inhoudt. Het geeft handvatten voor hoe je managen het best kunt doen. Bijvoorbeeld hoe je kunt coachen en feedback geven. Of tot effectieve vergaderingen komt en slagvaardig besluiten neemt.

De praktische tips geven houvast aan mensen die (gaan) managen. De vraag is namelijk niet óf we gaan managen, maar wie dat het best kan doen.

‘We hebben minder managers nodig’ is een veelgehoorde kreet. Minder managers, meer zelfsturing. Er blijkt geen helder beeld te zijn van wat managen nu precies inhoudt en toch willen we er wel afscheid van nemen. Alsof een zelfsturend team ervoor zorgt dat er minder gemanaged wordt. 'Managen moet' geeft taal aan wat managers doen en daarmee handvatten voor hoe je het beste kunt managen. Bijvoorbeeld hoe je kunt coachen en feedback geven. Of tot effectieve vergaderingen komt en slagvaardig besluiten neemt. De praktische tips geven houvast aan mensen die (gaan) managen.

De vraag is namelijk niet óf we gaan managen, maar wíe dat het beste kan doen. Want één ding is zeker: managen moet! Wil je weten hoeveel en hoe je zelf aan het managen bent? Doe dan de zelftest achterin het boek.

Zo ontdek je welke van de 30 activiteiten je als manager nooit of juist heel vaak inzet. En waar je voorkeur ligt.

Inhoudsopgave

Inleiding 7

1. Managen is van betekenis 10

2. Managen bestaat uit 30 activiteiten 22

3. Managen draait om mensen 98

4. Wat mensen beweegt om te managen 112

5. Met talent gaan managen 138

Leestips ter inspiratie: van A tot Z 163

Bijlage 1 Checklist voor mensen die managen 165

Bijlage 2 Format voor logboek sleutelmomenten 167

Bijlage 3 Overzicht van 30 activiteiten voor mensen die managen 168

Bijlage 4 Hoe(veel) ben jij aan het managen? Doe de zelftest! 172

Bijlage 5 Uitwerkingen van profielen met voorkeuren/preferenties 180

Literatuurverwijzingen 189