Managen zonder hiërarchie : naar een nieuw organisatieparadigma

Willem Verhoeven

overzicht

De ontwikkeling van allerhande “horizontale” sturingsmechanismen – in en tussen organisaties – geeft aan dat ons denken over het inrichten en besturen van organisaties wezenlijk aan het veranderen is. In dit boek wordt aangetoond hoe verticale patronen plaatsmaken voor horizontale, en hoe onafhankelijkheid wordt ingeruild voor zelfstandigheid.
 9789024405398 /  Nelissen /  1999 /  3de editie /  216p. /  pb / 

Managen zonder hiërarchie : naar een nieuw organisatieparadigma

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Sinds de industriële revolutie hebben we hiërarchie noodzakelijk geacht voor de bestuurbaarheid van organisaties.

Steeds meer blijkt echter dat deze oplossing zelf een probleem is. De ontwikkeling van allerhande 'horizontale' sturingsmechanismen - in en tussen organisaties - is er een teken van dat ons denken over het inrichten en besturen van organisaties wezenlijk aan het veranderen is.

In dit boek worden voor managers diverse ontwikkelingen, die zich tegenwoordig bijna alle organisaties voltrekken, met elkaar in verband gebracht.

Het betreft zaken als decentralisatie, kwaliteit, resultaatgerichtheid en ontstaffing, cultuurverandering en human resources management. Als stukjes van een puzzel passen deze ontwikkelingen in elkaar. Wanneer we de puzzel compleet hebben, is het resultaat een nieuw denken over de inrichting en besturing van organisaties: een nieuw organisatieparadigma.

Kenmerkend daarin is dat verticale patronen plaats maken voor horizontale en dat afhankelijkheid wordt ingeruild voor zelfstandigheid.

'Managen zonder hiërarchie' is geschreven voor managers die bezig zijn deze nieuwe organisatiepatronen vorm te geven, of te willen geven.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De trefwoorden van deze tijd

2. De verticale organisatie

3. Resultaatverantwoordelijkheid en contractmanagement

4. St. . . af

5. Kwaliteit, klantgerichtheid en managementstijl

6. Horizontaal denken

7. Horizontaal organiseren

8. Over cultuurverandering in organisaties

Literatuur