Marketing en Accountability

Rien Hummel

overzicht

Wat is de toegevoegde waarde van de marketingfunctie voor een organisatie? Hoe maakt de marketeer duidelijk dat hij meer budget nodig heeft? Hoe verklaart de marketeer achteraf waarom de resultaten tegenvallen of juist meevallen? Zijn deze resultaten toe te wijzen aan zijn marketingkeuzes of zijn er andere verklaringen te vinden?
 9789039525203 /  Academic Service /  2008 /  1ste editie /  500p. /  pb / 

Marketing en Accountability

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wat is de toegevoegde waarde van de marketingfunctie voor een organisatie? Hoe maakt de marketeer duidelijk dat hij meer budget nodig heeft? Hoe verklaart de marketeer achteraf waarom de resultaten tegenvallen of juist meevallen?

Zijn deze resultaten toe te wijzen aan zijn marketingkeuzes of zijn er andere verklaringen te vinden? Marketeers lopen steeds vaker tegen deze vragen aan. We spreken dan over accountability in de marketingfunctie.

De vraag is: hoe maak je de marketingfunctie accountable?

'Marketing en accountability' gaat hier dieper op in. De aandacht gaat uit naar het vooraf expliciet en transparant onderbouwen van marketingbeslissingen. Na de uitvoering wordt onderzocht of de marketingactiviteiten daadwerkelijk hebben geleid tot het vooraf gewenste resultaat en waarom dat wel of niet zo is.

Deze uitkomsten worden dan weer gebruikt voor een volgende planningsronde, waarmee de zogenoemde ‘PDCA-cirkel’ wordt rondgemaakt.

Inhoudsopgave

Inleiding

Dankwoord

Studiewijzer

1. Marketing en accountability: de marketingfunctie

2. Marketing en accountability: de onderdelen

3. Marketing en accountability: het marketingbeslismodel

4. Marketing en accountability: de marketingbeslissingen vooraf

5. Marketing en accountability: de evaluatie tijdens en na de uitvoering

6. Marketing en accountability: de terugkoppeling en het marketing accountability systeem (MAS)

7. Epiloog en bijlagen