Listig in lastige situaties : Verbluffende resultaten behalen met Tact en Diplomatie (Inclusief Tact & Diplomatie Test)

Jack Van Minden

overzicht

Diplomatie is te verkiezen boven oorlog, tact boven botheid. Er zomaar iets uit flappen, op of buiten het werk, is zelden verstandig, of je nu gelijk hebt of niet. Zelfs al weet je dat je gelijk hebt, de ander daarvan te overtuigen, is vaak een hele klus. Met een portie tact en de inzet van diplomatieke middelen slijp je de scherpe kanten weg en neem je mensen voor je in. Dat leidt tot de beoogde resultaten, die ook nog eens beter beklijven.


 9789024404452 /  Boom /  2016 /  1ste editie /  208p. /  pb / 

Listig in lastige situaties : Verbluffende resultaten behalen met Tact en Diplomatie (Inclusief Tact & Diplomatie Test)

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Diplomatie is te verkiezen boven oorlog, tact boven botheid.

Er zomaar iets uit flappen, op of buiten het werk, is zelden verstandig, of je nu gelijk hebt of niet. Zelfs al weet je dat je gelijk hebt, de ander daarvan te overtuigen, is vaak een hele klus.

Met een portie tact en de inzet van diplomatieke middelen slijp je de scherpe kanten weg en neem je mensen voor je in. Dat leidt tot de beoogde resultaten, die ook nog eens beter beklijven. Wanneer een rechttoe rechtaan benadering ineffectief blijkt, is een geraffineerdere aanpak vereist. Als ‘diplomaat’ wil je je op subtiele wijze uitdrukken en mensen winnen voor jouw zaak of voor de belangen die je vertegenwoordigt.

Dit boek helpt je ook behendig te manoeuvreren als neutraal bemiddelaar bij onderhandelingen en conflicten tussen partijen. Je treft geen magische bezweringsformules, gouden pillen, universeel werkende panacees. Wel direct bruikbare adviezen en kant enklare zinnen.

Listig in lastige situaties biedt inzicht in diplomatiek en tactvol optreden en levert de benodigde gereedschappen ervoor. Het staat vol tips, trucs, een test en principes en bevindingen uit de psychologie. Dit need-to-know boek werkt voor iedereen die in bijeenkomsten en gesprekken succesvol wil opereren.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De noodzaak van tactvol en diplomatiek optreden

2. Zijn het slechts woorden …?

3. Interactief luisteren is effectief luisteren

4. Wijzer door non-verbale informatie

5. Assertiviteit: laat je gelden!

6. Conflicten slim beslechten

7. Tactvol en diplomatiek onderhandelen loont

8. Overtuigen met argumenten en emotie

Literatuur

BIJLAGE 1: Direct toepasbare tactvolle en diplomatieke zinnen

BIJLAGE 2: Tact en diplomatie zelftest: hoe tactvol en diplomatiek ben je?

BIJLAGE 3: Competenties voor de tacticus en de diplomaat