Actie! Noodplan voor de retail

Cor Molenaar

overzicht

Consumenten blijven weg uit de winkelstraten en kopen massaal op internet. Ondernemers sluiten hun zaak, binnensteden zijn minder aantrekkelijk en winkelgebieden raken in verval. We zien het om ons heen en lezen erover in de krant.
 9789462200579 /  Academic Service /  2013 /  1ste editie /  144p. /  pb / 

Actie! Noodplan voor de retail

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Consumenten blijven weg uit de winkelstraten en kopen massaal op internet. Ondernemers sluiten hun zaak, binnensteden zijn minder aantrekkelijk en winkelgebieden raken in verval. We zien het om ons heen en lezen erover in de krant.

De recent aangekondigde nieuwe strategie van De Bijenkorf klonk als een wake-up call, hard en duidelijk. Door internet verandert het consumentengedrag, er zijn bedreigingen voor stenen winkels maar ook voor webwinkels en wat betekent dit alles voor logistieke processen? Hamvraag: hoe kunnen winkeliers het tij keren en hoe kunnen gemeentes helpen?

In dit afsluitende boek in de trilogie over de veranderende retailmarkt, behandelt de auteur nadrukkelijk de kansen en mogelijkheden en geeft hij concrete adviezen aan winkeliers, gemeentelijke bestuurders en andere betrokkenen.

Maar hij laat ook zien hoe er geklungeld wordt door gemeentes. Er is sprake van een herstructurering, disruptie, het gaat om de leefbaarheid van binnensteden en centra. Help de winkels, anders blijft er geen binnenstad over.

Ook gemeentes moeten gaan begrijpen dat een plaats zonder winkels een dode plaats is waar niemand wil wonen!

Waar in de bestseller Het einde van winkels? vooral de ontwikkelingen in de detailhandel, het koopgedrag van klanten en de gevolgen van online verkopen op winkelgebieden en winkels werden ontleed, analyseerde Molenaar in het tweede deel Red de winkel! hoe vooral ondernemers, gemeentes en vastgoed-exploitanten het nieuwe retaillandschap moesten vormgeven.

In dit laatste deel van zijn retail drieluik komt Molenaar met een concreet actieplan gericht op alle retailers en gemeentes.

Dit boek legt zwakke plekken bloot en geeft in elk hoofdstuk gerichte adviezen voor actie! Concreet, to the point en zonder blad voor de mond. De auteur benoemt man en paard, zoals het fiasco van Arnhem en de kansen van Veghel en Venlo.

Doelgroep Ondernemers, bestuurders van gemeenten, winkeliers, vastgoedhandelaren en retail en marketing professionals. Bovendien is het geschikt voor geïnteresseerde inwoners en consumenten.

Over de auteur :

Cor Molenaar is buitengewoon Hoogleraar eMarketing & Distance Selling bij RSM/ ErasmusUniversiteit Rotterdam en zelfstandig adviseur. Zijn vorige boeken Het einde van winkels? en Red de winkel! waren spraakmakend