Marktgericht schoolmanagement : Marketing, leiderschap en management in een onderwijsomgeving

Willem Valks

overzicht

Positiebepaling, leiderschap en management zijn de thema's van dit boek. In het hoofdstuk over positiebepaling behandelt Willem Valks hoe de school een keuze kan maken uit de vele ontwikkelingen die dagelijks op het onderwijs af komen.
 9789024417674 /  Nelissen /  2006 /  1ste editie /  235p. /  pb / 

Marktgericht schoolmanagement : Marketing, leiderschap en management in een onderwijsomgeving

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Positiebepaling, leiderschap en management zijn de thema's van dit boek. In het hoofdstuk over positiebepaling behandelt Willem Valks hoe de school een keuze kan maken uit de vele ontwikkelingen die dagelijks op het onderwijs af komen. Instrumenten uit de marketing worden ingezet om de koers te bepalen en deze in de onderwijspraktijk uit te werken in de vijf p’s.


Verschillende aspecten van leiderschap vormen het thema van hoofdstuk twee. De wetmatigheden van een veranderingsproces komen aan de orde. De fasen van teamontwikkeling, teamrollen en de Roos van Leary zijn daarbij nuttige instrumenten.


In het derde en laatste hoofdstuk staat management centraal. Aspecten van het inrichten van een organisatie passeren de revue. Aan de hand van het INK-managementmodel werkt Willem Valks een planning & controlsysteem uit dat ingezet kan worden. Het laatste hoofdstuk sluit hij af met het thema projectmanagement, omdat de principes en instrumenten daarvan zeer goed bruikbaar zijn om gewenste ontwikkelingen te realiseren.


Dit boek is geschreven voor leiders, managers en adviseurs die in het onderwijs werk maken van ontwikkeling


Willem Valks werkt als senior adviseur organisatieontwikkeling bij een adviesbureau voor onderwijsvernieuwing. Hij adviseert schoolleiders bij de ontwikkeling van hun organisatie. Ook coacht hij directeuren, managers en medewerkers vanuit een oplossingsgerichte manier van werken. Na zijn opleiding tot beroepskeuzeadviseur heeft hij zich verder bekwaamd in humanresourcesmanagement, organisatieontwikkeling en bedrijfskundig management. Hij is erkend adviseur Investor in People en heeft ruime ervaring als human talent manager, organisatieadviseur en trainer.