Media & Journalistiek in Vlaanderen kritisch doorgelicht : Media kunnen uw gezondheid schaden

Johan Sanctorum - Frank Thevissen

overzicht

Communicatiewetenschapper Frank Thevissen en filosoof Johan Sanctorum nodigden een reeks toonaangevende auteurs uit om de Vlaamse media- en journalistieke wereld grondig door te lichten. Het resultaat is een boek boordevol kritische reflecties over wat zich voor en achter de schermen van de zogenaamde ´vierde macht´ in Vlaanderen afspeelt.
 9789056179571 /  Van Halewyck /  2009 /  384p. /  pb / 

Media & Journalistiek in Vlaanderen kritisch doorgelicht : Media kunnen uw gezondheid schaden

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Communicatiewetenschapper Frank Thevissen en filosoof Johan Sanctorum nodigden een reeks toonaangevende auteurs uit om de Vlaamse media- en journalistieke wereld grondig door te lichten.

Het resultaat is een boek boordevol kritische reflecties over wat zich voor en achter de schermen van de zogenaamde ´vierde macht´ in Vlaanderen afspeelt.

Verrassende analyses en onthullende getuigenissen geven aan hoe commerciële invloeden en politieke druk steeds meer de redactionele toon zetten in ons medialandschap;

hoe politiek correct clichédenken en sensatiezucht met elkaar wedijveren;

hoe de netwerking tussen journalisten en politici steeds meer elke kritische afstandelijkheid uitsluit;

en hoe ten slotte het imperium van de marketeers zijn twijfelachtige kwaliteitsnormen doordrukt in de journalistiek.

Een verzameling van essays, wars van vooroordelen en taboes, die ogen openen en wenkbrauwen doen fronsen. Een boek dat, hoe kan het anders, niet overal op gejuich zal worden onthaald …