Meesterlijk Coachen : de executive coach als kritisch initiator van cultuurverandering

Robert Hargrove

overzicht

Meesterlijk coachen' gaat over het ontdekken van uw eigen mogelijkheden om mensen in groepen hun visies en waarden, teamleren en baanbrekende projecten te doen verwezenlijken. Een 'meestercoach' wordt u niet door te zoeken naar snelle, kant-en-klare oplossingen of pasklare antwoorden, maar door gericht onderzoek.
 9789052617367 /  Academic Service /  2010 /  278p. /  pb / 

Meesterlijk Coachen : de executive coach als kritisch initiator van cultuurverandering

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Meesterlijk coachen' gaat over het ontdekken van uw eigen mogelijkheden om mensen in groepen hun visies en waarden, teamleren en baanbrekende projecten te doen verwezenlijken.

Een 'meestercoach' wordt u niet door te zoeken naar snelle, kant-en-klare oplossingen of pasklare antwoorden, maar door gericht onderzoek.

Vragen die daarbij gesteld worden zijn:

- Hoe kan ik anderen helpen bij het realiseren van hun meest waardevolle visies waarden en ideeën?

- Hoe kan ik mensen leren om beter te denken en met elkaar om te gaan bij het uitvoeren van hun taak en tegelijkertijd de kracht van samenwerking duidelijk maken?

- Wat kan ik doen om een bureaucratische organisatie om te vormen tot een bloeiende gemeenschap met betrokken mensen?

'Meesterlijk coachen' biedt specifieke strategieën om uzelf te transformeren tot faciliterend leider, coach en mentor. Daarnaast biedt het een instrumentarium en methoden om gewenste resultaten te bereiken door middel van ingrijpende veranderingen in het denken en handelen van individuen, groepen en complete organisaties.

Het boek plaatst de coach eerder in een context van rentmeesterschap dan van uitsluitend leraar. De coach als kritische initiator van transformaties van organisatieculturen, iemand die zorgt voor de ontwikkeling van vaardigheden en bekwaamheden die nodig zijn als draagvlak voor nieuwe culturen.