Mensen maken fouten : leren van fouten uit het nieuws

John Vollenbroek - Bas Vollenbroek

overzicht

Een Chinees spreekwoord zegt “Een dom persoon leert van zijn eigen fouten en een intelligent persoon van de fouten van anderen”. Fouten van anderen lijken soms dommer dan de eigen fouten. Dit boekje legt de nadruk op het alledaagse van fouten. De auteurs beschrijven en analyseren nieuwsberichten over menselijke fouten.
 9789024405657 /  Nelissen /  2006 /  1ste editie /  86p. /  pb / 

Mensen maken fouten : leren van fouten uit het nieuws

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Fouten van andere mensen lijken veel dommer te zijn dan de fouten die we zelf maken. In dit boekje wordt de nadruk gelegd op het alledaagse van fouten uit het nieuws.

Een Chinees spreekwoord luidt: Een dom persoon leert van zijn eigen fouten en een intelligent persoon van de fouten van anderen. Al lezende zult u af en toe tot de conclusie komen dat u geluk hebt gehad dat uw fouten de pers niet hebben gehaald.

Het boekje is een aansporing om dat te voorkomen.John en Bas Vollenbroek werken bij een adviesbureau in Oldenzaal (www. mensenmakenfouten.nl) en houden zich vooral bezig met het verspreiden van kennis over menselijke fouten en met het bevorderen van het leren van gemaakte fouten.

Van John Vollenbroek zijn eerder verschenen Leren van fouten en Werkboek foutenmanagement.