Moment Marketing : Van event naar memorabel moment

Michiel Vanderheyden

overzicht

Bedrijven laten merkpotentieel liggen. Events zijn een middel om een community van mensen te creƫren rondom een merk. Maar dan moet je er wel in slagen om iedereen in je doelpubliek op een persoonlijke manier te begeesteren.
 9789082977004 /  Collectief Duchamp /  2019 /  1ste editie /  172p. /  hc / 

Moment Marketing : Van event naar memorabel moment

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Bedrijven laten merkpotentieel liggen. Events zijn een middel om een community van mensen te creëren rondom een merk. Maar dan moet je er wel in slagen om iedereen in je doelpubliek op een persoonlijke manier te begeesteren.

Hoe kun je via een beklijvend event verbinding organiseren? Hoe kun je de relatie met je doelpubliek verdiepen en duurzaam maken? Hoe zorg je ervoor dat je boodschap blijft nazinderen en je publiek blijft surfen op de positieve ervaring? Hoe bouw je een event dat blijft kleven in het geheugen? Hoe breng je mensen in het moment? Hoe word je als merk deel van het verhaal van je klant?

Michiel Vanderheyden geeft je een model om je evenementiële communicatie in lijn te brengen met je merk-DNA, je missie en visie en je targets.

Om top of mind te zijn bij je klant. 

Eenvoudig, onverwacht, concreet, geloofwaardig, emotioneel én een verhaal. Dat zijn de elementen van een memorabel event.

Made to stick

.* Iedereen herinnert zich de dingen op een eigen manier. Hoe kun je dan een vaste plek verwerven in het geheugen van de klant? Hoe word je dan als merk gelinkt met een positieve ervaring? Waarom volstaat het vuurwerk op het podium niet?

Het boek is een oproep om events bewuster en meer doordacht te organiseren, zodat je doelpubliek zich persoonlijk aangesproken voelt en terug wil komen voor nog zo’n ervaring.

Als zaakvoerder van Goosebumps Events en Arena Events weet Michiel Vanderheyden wel hoe je een groot eventbureau moet runnen. Goosebumps bestaat intussen 20 jaar en helpt grote Belgische en internationale bedrijven met hun evenementiële communicatie. Arena Events organiseert B2B-events en grootschalige publieksevenementen.

* Made to Stick / Dan & Chip Heath

Inhoudsopgave

1. Wat is het speelveld

2. Zoeken naar eventcriteria

3. Model voor een memorabel moment/moment-traject

Tot slot