Naar eer en geweten

Lidwien van den Broek

overzicht

Wat ervaren we als goed en fout als het gaat om het opvoeden van onze kinderen? Voor het opvoeden van kinderen, heb je geen diploma’s nodig. Ieder voedt zijn kinderen naar eer en geweten op. Maar wat betekent dat dan eigenlijk, ‘naar eer en geweten’? Wat ervaren we daarin als goed en fout? En waar komt dat vandaan?
 9789492331311 /  Het Noorderlicht /  2016 /  1ste editie /  2018p. /  pb / 

Naar eer en geweten

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wat ervaren we als goed en fout als het gaat om het opvoeden van onze kinderen?

Voor het opvoeden van kinderen, heb je geen diploma’s nodig. Ieder voedt zijn kinderen naar eer en geweten op. Maar wat betekent dat dan eigenlijk, ‘naar eer en geweten’? Wat ervaren we daarin als goed en fout? En waar komt dat vandaan?

Hoe zijn bijvoorbeeld de plek waar we worden geboren, de familie waarin we groot worden en de cultuur van het land van invloed? Dat wat wij als ouders, verzorgers, begeleiders of leerkrachten onze kinderen kunnen meegeven is sterk afhankelijk van hoe we zelf in het leven staan, wat wij zelf hebben ervaren, wat we hebben (mee)gekregen en wat we hebben gemist, wat we hebben verwerkt en wat we hebben weggestopt, waar we vrede mee hebben en waar we strijd over voeren.

Dit boek laat je vanuit verschillende waarneemposities naar de relatie volwassene-kind kijken. Soms sta je als lezer in de schoenen van het kind dat je was, kijkend naar je ouders, op een ander moment weer in die van de ouder, verzorger of leerkracht, kijkend naar je kinderen. Wie je ook bent, wat je ook doet, één ding hebben we allemaal gemeen: we zijn allemaal kind geweest. Dat is wat de inhoud van dit boek met elkaar verbindt…

 

Over de auteur :

Lidwien van den Broek (1957) is systemisch trainer, opleider en coach. En theatermaker. Als eerste in Nederland maakt zij systemisch theather. In haar voorstellingen vertelt ze verhalen waarin ze systemische wijsheden verwerkt. Op een speelse en intense wijze neemt het ze het publiek mee op reis door de gewetens. Daarnaast werkt Lidwien als internationaal gecertificeerd NLP-trainer en coach, begeleider en opleider in Systemisch Werk, in Oplossingsgericht Werk, Geweldloze communicatie en andere methodieken die mensen gereedschap in handen geven om niet aan de zijlijn van het leven te blijven staan, maar werkelijk in te stappen.

Haar jarenlange ervaring in training en coaching op het gebied van (persoonlijke) veranderingsprocessen, communicatie en effectiviteit heeft ze verwerkt in dit boek. Als ervaren opleider en begeleider weet Lidwien hoe ze de lezer mee kan nemen, ook bij complexe onderwerpen als ouderschap en verstoorde relaties.