De maanden april en mei zijn we afwezig en kunnen er geen bestellingen uitgeleverd worden.

Andersom organiseren : Doen wat nodig is

Schinkel Toine - Schöningh Liesbeth

overzicht

Dit boek volgt de reorganisatie en cultuurverandering binnen Regionaal Opleidings Centrum A12. Ondanks de strakke organisatie en voldoende middelen, vielen nieuwe aanmeldingen van leerlingen tegen en waren de medewerkers ontevreden. Een grote uitdaging waar ze zich voor gesteld zagen. Verschijnt oktober 2015
 9789462201507 /  Academic Service /  2015 /  1ste editie /  176 p. /  hc / 

Andersom organiseren : Doen wat nodig is

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Hoe maak je een ‘verdraaide’ organisatie toekomstbestendig?

Dit boek volgt de reorganisatie en cultuurverandering binnen Regionaal Opleidings Centrum A12. Ondanks de strakke organisatie en voldoende middelen, vielen nieuwe aanmeldingen van leerlingen tegen en waren de medewerkers ontevreden. Een grote uitdaging waar ze zich voor gesteld zagen.

Er was een geheel andere manier van denken nodig. Het ‘droppen’ van beleid moest stoppen. En het cynisme diende gekeerd te worden. Er volgde een periode waarin gelijktijdig een reorganisatie, een cultuur- en een structuurverandering plaatsvond.

In samenspraak met een aantal externe veranderaars van onder andere Verdraaide organisaties aan boord, ging ROC A12 aan de slag met het omdraaien van de pijl. '

Andersom organiseren. Doen wat nodig is' laat zien hoe je in een organisatie met meer dan 600 medewerkers een dergelijk omvangrijk transitietraject concreet vormgeeft. De afgelopen twee jaar zijn er grote stappen gezet.