De maanden april en mei zijn we afwezig en kunnen er geen bestellingen uitgeleverd worden.

Ballen (m/v) op het blok

Basile Lemaire

overzicht

Overheden zijn vaak nog weinig succesvol in het doorvoeren van noodzakelijke verandering. Het veranderproces is daar ook aanzienlijk complexer dan in het bedrijfsleven. 'Ballen (m/v) op het blok' biedt een praktische aanpak om verandering bij overheden tot een succes te maken.
 9789013113181 /  Kluwer /  2013 /  1ste editie /  299p. /  hc / 

Ballen (m/v) op het blok

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Overheden zijn vaak nog weinig succesvol in het doorvoeren van noodzakelijke verandering. Het veranderproces is daar ook aanzienlijk complexer dan in het bedrijfsleven.

'Ballen (m/v) op het blok' biedt een praktische aanpak om verandering bij overheden tot een succes te maken. De kern ligt daarbij in het managen, meetbaar maken en richten van de verwachtingen van de diverse stakeholders. Daarvoor zijn mensen nodig die daar zelf de schouders onder willen en durven zetten. Kortom, mensen die bereid zijn hun ballen (m/v) op het blok te leggen.

Basile Lemaire is bestuurskundige. Hij legt zich al ruim 10 jaar toe op het succesgericht managen van organisatieverandering. Voor dit praktische boek heeft hij niet alleen geput uit eigen ervaring, maar ook uit die van ambtenaren en externe adviseurs die binnen de overheid verantwoordelijk zijn voor het doorvoeren van verandering.

'Een boek van een practitioner, voor practitioners. Opdat de praktijk van het professioneel en waarachtig veranderen een volgende stap mag maken.' Prof. dr. mr. Steven ten Have, hoogleraar Strategie en Verandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Inhoudsopgave

Voorwoord

Woord van dank

1. Inleiding

2. Specifieke context van verandering bij overheden

3. Succesgericht veranderen

4. Principe 1: leiderschap

5. Principe 2: doelen stellen

6. Principe 3: eigenaren committeren

7. Principe 4: behoefte ontwikkelen

8. Principe 5: operationaliseren

9. Principe 6: sturen op inhoud

10. Principe 7: rust bewaren

11. De casus: de ministeries en de uitbesteding

Trefwoorden