De maanden april en mei zijn we afwezig en kunnen er geen bestellingen uitgeleverd worden.

Basisvaardigheden voor de productvormgever : Ontwerpschetsen - Basisvaardigheden in vormgeving - Basistechnieken in markerschetsen - Voorbeelden

Jan Corremans

overzicht

Binnen de vormgevingsfase van een industrieel ontwerp of een productontwikkeling is het kunnen genereren van bruikbare vormalternatieven een belangrijke vaardigheid. Ook moet men deze vormalternatieven duidelijk kunnen presenteren aan opdrachtgevers, collega-ontwerpers of toekomstige consumenten. Snelschetsen, het centrale thema van dit boek, is daartoe een geschikt middel.

Van dit boek verscheen in 2004 een eerste druk. De nieuwe druk is uitgebreid met meer uitgewerkte voorbeelden en cases van ontwerpbureaus. Ook wordt er meer aandacht besteed aan andere teken- en schetstechnieken dan fineliner, zoals kleurpotlood en pastel.Het boek reikt technieken aan om vormvarianten van een basisvolume te bedenken, en besteedt daarnaast aandacht aan het perspectiefschetsen en aan de basistechnieken van het markertekenen.

Doelgroep
Dit boek is bestemd voor beginnende ontwerpers en studenten industrieel ontwerpen, industriële vormgeving, productontwerpen of productontwikkeling.
 9789059310568 /  Boom /  2014 /  2de editie /  pb / 

Basisvaardigheden voor de productvormgever : Ontwerpschetsen - Basisvaardigheden in vormgeving - Basistechnieken in markerschetsen - Voorbeelden

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Binnen de vormgevingsfase van een industrieel ontwerp of een productontwikkeling is het kunnen genereren van bruikbare vormalternatieven een belangrijke vaardigheid. Ook moet men deze vormalternatieven duidelijk kunnen presenteren aan opdrachtgevers, collega-ontwerpers of toekomstige consumenten. Snelschetsen, het centrale thema van dit boek, is daartoe een geschikt middel. Van dit boek verscheen in 2004 een eerste druk. De nieuwe druk is uitgebreid met meer uitgewerkte voorbeelden en cases van ontwerpbureaus. Ook wordt er meer aandacht besteed aan andere teken- en schetstechnieken dan fineliner, zoals kleurpotlood en pastel. Het boek reikt technieken aan om vormvarianten van een basisvolume te bedenken, en besteedt daarnaast aandacht aan het perspectiefschetsen en aan de basistechnieken van het markertekenen. Doelgroep Dit boek is bestemd voor beginnende ontwerpers en studenten industrieel ontwerpen, industriële vormgeving, productontwerpen of productontwikkeling.