Box : Over kwaliteit van zorg en communicatie : 4 vol

Jan De Lepeleire - Manu Keirse

overzicht

Deze Box bevat de vier boeken van de reeks "Over kwaliteit van zorg en communicatie"
 9789033495052 /  Acco /  2015 /  1ste editie /  500p. /  Box / 

Box : Over kwaliteit van zorg en communicatie : 4 vol

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Aan weerszijden van de stethoscoop, het eerste deel van de reeks, is een onmisbare handleiding voor al wie kwaliteit wil bieden in een humane gezondheidszorg. Het biedt een basis voor het opbouwen van een goed contact met de patiënt, waarin aandacht voor zijn beleving en inzicht in de problematiek hand in hand gaan.

Deel twee van de reeks, Competenties in moeilijke situaties, biedt inzichten en concrete handreikingen om in te spelen op belevingen en emoties van patiënten, waardoor het diagnostisch en therapeutisch werk tot meer resultaat kan leiden.

In Wegwijzers naar bijzondere noden, deel drie, worden inzichten en modellen aangereikt om te communiceren met personen die vanuit hun anders zijn om een aangepaste benadering vragen.

Het vierde en laatste deel van de reeks, Zorgverlener, vergeet jezelf niet, vertrekt vanuit de zorgverlener zelf. Het biedt hem/haar handvatten in de omgang met prangende facetten die kunnen bepalen hoe van een belastende job een bezigheid te maken waar hij/zij steeds meer plezier aan beleeft.

Over de auteurs :

JAN DE LEPELEIRE is arts en doctoreerde in de medische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij werkt als huisarts en is als hoogleraar verbonden aan de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Hij is voorzitter van de werkgroep coördinerende en raadgevende artsen binnen de Belgische Vereniging voor Geriatrie en Gerontologie.

MANU KEIRSE is klinisch psycholoog en doctoreerde in de geneeskunde aan de R.U. Leiden (NL). Hij is emeritus hoogleraar van de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Daarnaast is hij voorzitter van de Federale Evaluatiecommissie Palliatieve Zorg, van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en van diverse andere voorzieningen in de zorg.