Kennismaken met Lean

Jan Wijnand Hoek - Mariƫl Koopmans - Marc Nieuwland - Albert Trip

overzicht

Dit boek is een eerste kennismaking met Lean. Het geeft samenhang, betekenis en inhoud aan de vele begrippen en dimensies van het vakgebied. Het biedt een overzichtelijke en in de praktijk toepasbare structuur door de begrippen te plaatsen in de context van Lean-cultuur, Lean-principes en Lean-technieken. Het boek is daardoor bij uitstek geschikt voor opleidingen waar kennis van de basisprincipes van Lean gewenst is.
 97890395282041 /  Boom /  2014 /  1ste editie /  80p. /  pb / 

Kennismaken met Lean

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit boek is een eerste kennismaking met Lean. Het geeft samenhang, betekenis en inhoud aan de vele begrippen en dimensies van het vakgebied. Het biedt een overzichtelijke en in de praktijk toepasbare structuur door de begrippen te plaatsen in de context van Lean-cultuur, Lean-principes en Lean-technieken.

Het boek is daardoor bij uitstek geschikt voor opleidingen waar kennis van de basisprincipes van Lean gewenst is. Daarnaast is het een handig naslagwerk voor ieder die een Lean-training volgt of al langer met Lean bezig is om snel een begrip op te zoeken: wat wordt er mee bedoeld, hoe zit het ook al weer?

Op de hbo-portal www.AcademicX.nl is een schat aan extra materiaal beschikbaar, waaronder meerkeuzevragen, open vragen, cases en presentaties.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding Lean

2. Lean-cultuur

2.1 Werkvloer

2.2 Eigenaarschap

2.3 Leren door doen

2.4 Leiderschap

3. Lean-principes

3.1 Waarde

3.2 Waardestroom

3.3 Flow

3.4 Pull

3.5 Perfectie

4. Lean-technieken

4.1 Kaizen

4.2 A3

4.3 Kano-model

4.4 Waardestroomanalyse

4.5 Verspilling elimineren

4.6 5x waarom

4.7 5S

4.8 Visueel management

4.9 Policy Deployment

Bijlagen

Literatuur

Register