Nooit af : Een nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven : werk, school, zorg, overheid en management

Martijn Aslander - Erwin Witteveen

overzicht

Nieuwe technologieën, vormen van samenwerken en verdienmodellen: de kranten staan er bol van. De veranderingen gaan nu zo snel dat onze organisaties en werkvormen, die nog gericht zijn op het vinden van langdurig werkende oplossingen, steeds vaker vastlopen. In Easycratie, het vorige boek van Martijn Aslander en Erwin Witteveen, beschreven ze wat deze nieuwe netwerk- en informatiesamenleving inhoudt en hoe deze is ontstaan, nu ligt de focus op de gevolgen ervan.

'Nooit Af' gaat over wat er gebeurt nu iedereen vrij kan publiceren, dupliceren en produceren en wat de impact is op de maatschappij en economie als mensen dit niet alleen om financiële redenen doen, maar ook om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dit levert ongekende mogelijkheden op die bovendien voortdurend groter en beter worden. Er is helemaal geen tijd meer voor blijvende oplossingen.

Burgers, bedrijven en organisaties moeten leren het Nooit Af-principe te omarmen. We moeten onze zaken regelen met oplossingen die juist tijdelijk zijn, zodat we ons voortdurend kunnen aanpassen en verbeteren. Dit vereist een totaal nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven: werk, school, wonen, relaties, overheidstaken, management en wetgeving. Nooit Af zet de eerste stap.

Wat bankiers, hoogleraren, trendwatchers, futuristen, auteurs en digicommissarissen over 'Nooit Af' zeggen:
- 'Mooi boek. Overtuigend!'
- 'Heerlijk om te lezen. Twee mensen die zo compleet anders denken.'
- 'De auteurs weten zo feilloos de nieuwe wereld te beschrijven dat de urgentie niet te missen is.'
- 'Indringend. Adembenemend.'
- 'Grappige sneltreinvaart, inclusief termen als gehaktballeninflatie. Lees het zelf!'
- 'Een zeer urgente ode aan het omarmen van risico en falen.'
- 'Een dwangbevel om de talloze kansen te grijpen.'
- 'Nooit Af helpt de angst voor de toekomst los te laten.'
- 'Dit uiterst relevante boek verenigt verschillende werelden.'
- 'Ben het lang niet altijd met ze eens.'

Aslander en Witteveen zijn duiders van de netwerksamenleving.
 9789047009139 /  Business Contact /  2015 /  1ste editie /  384p. /  pb / 

Nooit af : Een nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven : werk, school, zorg, overheid en management

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Nieuwe technologieën, vormen van samenwerken en verdienmodellen: de kranten staan er bol van. De veranderingen gaan nu zo snel dat onze organisaties en werkvormen, die nog gericht zijn op het vinden van langdurig werkende oplossingen, steeds vaker vastlopen. In Easycratie, het vorige boek van Martijn Aslander en Erwin Witteveen, beschreven ze wat deze nieuwe netwerk- en informatiesamenleving inhoudt en hoe deze is ontstaan, nu ligt de focus op de gevolgen ervan. 'Nooit Af' gaat over wat er gebeurt nu iedereen vrij kan publiceren, dupliceren en produceren en wat de impact is op de maatschappij en economie als mensen dit niet alleen om financiële redenen doen, maar ook om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dit levert ongekende mogelijkheden op die bovendien voortdurend groter en beter worden. Er is helemaal geen tijd meer voor blijvende oplossingen. Burgers, bedrijven en organisaties moeten leren het Nooit Af-principe te omarmen. We moeten onze zaken regelen met oplossingen die juist tijdelijk zijn, zodat we ons voortdurend kunnen aanpassen en verbeteren. Dit vereist een totaal nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven: werk, school, wonen, relaties, overheidstaken, management en wetgeving. Nooit Af zet de eerste stap. Wat bankiers, hoogleraren, trendwatchers, futuristen, auteurs en digicommissarissen over 'Nooit Af' zeggen: - 'Mooi boek. Overtuigend!' - 'Heerlijk om te lezen. Twee mensen die zo compleet anders denken.' - 'De auteurs weten zo feilloos de nieuwe wereld te beschrijven dat de urgentie niet te missen is.' - 'Indringend. Adembenemend.' - 'Grappige sneltreinvaart, inclusief termen als gehaktballeninflatie. Lees het zelf!' - 'Een zeer urgente ode aan het omarmen van risico en falen.' - 'Een dwangbevel om de talloze kansen te grijpen.' - 'Nooit Af helpt de angst voor de toekomst los te laten.' - 'Dit uiterst relevante boek verenigt verschillende werelden.' - 'Ben het lang niet altijd met ze eens.' Aslander en Witteveen zijn duiders van de netwerksamenleving.