Raamovereenkomsten en samenaankoop in de zorgsector

Elke Casteleyn

overzicht

Aankopers uit de private zorginstellingen gaan steeds vaker over tot samenaankoop om hun aankopen correct, maar ook eenvoudig en voordelig te doen. Elke Casteleyn duidt in dit boek de verschillende aankoopmechanismen op begrijpelijke wijze met talrijke tips en voorbeelden die ze uit haar rechtspraktijk en uit haar research bij de aankopers van zorginstellingen haalt.
 9789089775948 /  Inni publishers /  2016 /  1ste editie /  118p. /  pb / 

Raamovereenkomsten en samenaankoop in de zorgsector

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Aankopers uit de private zorginstellingen gaan steeds vaker over tot samenaankoop om hun aankopen correct, maar ook eenvoudig en voordelig te doen.

Elke Casteleyn duidt in dit boek de verschillende aankoopmechanismen op begrijpelijke wijze met talrijke tips en voorbeelden die ze uit haar rechtspraktijk en uit haar research bij de aankopers van zorginstellingen haalt.

Nu ook de private zorginstellingen onder het toepassingsgebied van de overheidsopdrachtenwetgeving vallen, gaan ziekenhuizen, woonzorgcentra en zorginstellingen op zoek naar manieren om hun aankopen op een correcte maar eenvoudige en voordelige manier te realiseren. Zij gaan daarbij steeds vaker over tot samenaankopen, middels diverse rechtsfiguren.

In dit boek bestudeert Elke Casteleyn de raamovereenkomst (Deel I), de aankoop- en opdrachtencentrale (Deel II) en de samengevoegde opdrachten (Deel III).

Elk van deze aankoopmechanismen duidt zij op een eenvoudige en begrijpelijke wijze voor de aankopers uit de zorgsector. Deze sector betoont immers grote interesse voor de mogelijkheden rond samenaankoop en de modaliteit van de raamovereenkomst.

In een laatste deel (Deel IV) biedt de auteur talrijke tips and tricks die zij uit haar rechtspraktijk en uit diverse interviews met aankopers van zorginstellingen haalt.

Het boek is een belangrijk hulpmiddel voor aankopers uit de zorgsector om, rekening houdend met de strikte voorschriften van het overheidsopdrachtenrecht maar met voeling voor de praktijk, het aankoopgebeuren met goed gevolg te laten verlopen