Noteer je dit even?

Ellis Buijs

overzicht

Noteer je dit even?' is een praktisch boek met een korte uitleg over wat er komt kijken bij notuleren, vanaf de voorbereiding op een vergadering tot en met de verzending van het kant-en-klare verslag. U krijgt tips over hoe u het beste kunt luisteren naar deelnemers, hoe u korte en werkbare aantekeningen maakt en hoe u die uitwerkt in bondige zinnen.
 9789058713155 /  2005 /  1ste editie /  144p. /  pb / 

Noteer je dit even?

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Vergadertijgers zijn mensen die het heerlijk vinden om te vergaderen. Bij die vergaderingen zit meestal een notulist. Zou er dan ook zoiets bestaan als een 'notuleertijger'? Ja hoor, die zijn er wel. Het zijn er alleen niet zoveel.

Veel mensen vinden het lastig om notulen te maken. Ze vinden het moeilijk om uit het gesprokene de kern te halen, of ze schrijven te veel op, of ze lopen vast bij het uitwerken van de notulen. Als u zo iemand bent, zal dit boek u helpen.

'Noteer je dit even?' is een praktisch boek met een korte uitleg over wat er komt kijken bij notuleren, vanaf de voorbereiding op een vergadering tot en met de verzending van het kant-en-klare verslag. U krijgt tips over hoe u het beste kunt luisteren naar deelnemers, hoe u korte en werkbare aantekeningen maakt en hoe u die uitwerkt in bondige zinnen.

Naast tips bevat dit boek voorbeelden van alledaagse herkenbare notuleersituaties. Op de cd staan vergaderfragmenten. De combinatie met de bijbehorende oefeningen en de modeluitwerkingen onderscheidt dit boek van andere boeken over notuleren. Of u nu weinig of veel notuleerervaring hebt, u zult er veel van opsteken. Maakt dit boek van u dan een echte notuleertijger? Dat hoeft niet. De doelstelling is niet dat u watertandend aan uw eerstvolgende vergadering begint. Wel haalbaar is dat u die vergadering in stapt met zelfvertrouwen. U weet wat u moet doen en wat er van u verwacht mag worden - en wat niet.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Klaar voor de start

2. De vergadering begint

3. En nu het verslag

4. Cases en oefeningen

5. Modeluitwerkingen.

Bijlagen

1. Schema vergaderoverzicht

2. Voorbeelden actielijsten

3. Voorbeelden indeling notuleerpapier