Obligaat geblaat of interactief dynamiet? Springstof voor de toekomst van de opleidingswereld

Mark Vermeulen

overzicht

In 60 stukjes van zijn weblog schetst Marc Vermeulen zijn belevenissen in de wereld van opleidingen, ontwikkeling en coaching. De teksten tonen de stand van zaken van opleidingen in Belgie en erbuiten. Met knipogen naar de actualiteit vindt de lezer er voorspellingen over de verdere evolutie van training en opleiding.
 9789090909001 /  M-ARC /  2009 /  44p. /  pb / 

Obligaat geblaat of interactief dynamiet? Springstof voor de toekomst van de opleidingswereld

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Onze opleidings- en coachingswereld toch! Wie erin rondkijkt valt soms van de ene verbazing in de andere. Het is wat te vergelijken met het bedrijfsleven: waar daar soms allemaal kan, grenst aan het onbeschrijfelijke. Soms is het heel erg slecht, soms sta je verbaasd van de mooie invallen die mensen hebben.

Ik kijk er met veel plezier naar en volg de evoluties in het buitenland. Soms denk ik: we zitten nog in de kleuterklas. Soms denk ik: wat saai en muf en oninteressant. Vroeger dacht ik van mezelf dat ik zeurde, maar als ik tegenwoordig zie hoe snel alles evolueert en hoe snel de nieuwe I-am-not-easily-pleased-or-impressed mensjes eraan komen, denk ik: we moeten het echt, echt, echt veel beter gaan doen.

Marc Vermeulen (van het opleidingskantoor M-ARC) geeft met een blik van Nostradamus een idee hoe opleidingen en trainingen er binnen enkele jaren zullen uitzien.

Marc Vermeulen startte na een lange carriere als trainer en general manager het opleidingsbureau M-ARC. Hij verzorgt opleidingen en persoonlijke coachings voor een groot aantal belangrijke bedrijven.