Onderhandelen met lastige mensen : een strategie om in vijf stappen een doorbraak te forceren

William Ury

overzicht

De mede-auteur van “Excellent Onderhandelen” biedt een strategie in vijf stappen om in onderhandelingen met lastige mensen een doorbraak te forceren. Het doel van deze strategie is om de tegenstander uit te schakelen door van hem een partner te maken en via onderhandelingen met hem de problemen te lijf te gaan.
 9789047003601 /  Business Contact /  2010 /  14de editie /  224p. /  pb / 

Onderhandelen met lastige mensen : een strategie om in vijf stappen een doorbraak te forceren

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Iedereen kan meepraten van lastige onderhandelngen met een geïrriteerde echtgenote, een knorrige baas, een onvermurwbare verkoper, een gewiekste afnemer of een onmogelijke tiener. Zelfs de aardigste en redelijkste mensen kunnen onder spanning veranderen in boosaardige, onhandelbare opponenten.

Onderhandelingen lopen maar al te vaak vast of mislukken en kosten dan vreselijk veel tijd, bezorgen ons slapeloze nachten en zelfs maagzweren. In zulke omstandigheden schieten de gebruikelijke onderhandelingsvoorwaarden tekort.

Hoe gaat u met iemand om die niet wil luisteren? Iemand die met een woedeuitbarsting zijn zin probeert door te drukken? Iemand die tegen u zegt: 'zo en niet anders!' Wat doet u met iemand die u voortdurend in de rede valt? Die u beticht van onbetrouwbaarheid en incompetentie? Die u met allerlei vreselijke gevolgen dreigt als u niet akkoord gaat?

Onderhandelingsexpert William Ury geeft een antwoord op dit soort moeilijke vragen. Hij biedt de lezer een strategie in vijf stappen om in onderhandelingen met lastige mensen een doorbraak te forceren.

Het doel van deze strategie is de tegenstander uit te schakelen door van hem een partner te maken en via onderhandelingen samen met hem de problemen te lijf te gaan.

Inhoudsopgave

Woord vooraf bij de herziene uitgave Verantwoording

 Deel 1 - De voorbereiding

Deel 2 - De strategie van de doorbraak

1. Reageer niet: ga naar het balkon

2. Maak er geen twistgesprek van: ga naast hen staan

3. Zeg niet 'nee': kies een ander kader

4. Zet hen niet onder druk: bouw een gouden brug

5. Laat de zaak niet escaleren: gebruik uw macht om hun iets te leren

Deel 3 - Van tegenstanders naar medestanders

Conclusie. Van je tegenstanders partners maken

Appendix Bijlagen Analytische inhoudsopgave

Noten

Over de schrijver