Ondernemen met creativiteit

Hans Crijns

overzicht

Veel mensen horen de lokroep van het ondernemen, maar slechts een klein deel onder hen gaat echt op die roeping in. In deze turbulente tijden lijkt het ondernemerschap op paradoxale wijze 'onverantwoord interessant'. Nochtans kan het oprichten of uitbouwen van een onderneming, gemeten naar tal van criteria die vandaag als heel hip gelden, bijzonder bevredigend zijn.
 9789020983302 /  LannooCampus /  2009 /  144p. /  hc / 

Ondernemen met creativiteit

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Wie onderneemt mag (moet!) creatief zijn, veel dynamiek in de weegschaal leggen, feeling voor de tijdgeest hebben, met verschillende mensen kunnen omgaan, uitdagingen counteren.

Wie 'succesvol' onderneemt, heeft niet alleen een job en inkomen maar vooral ook iets om trots op te zijn. Maar succes is niet weggelegd voor iedereen.

Om succesvol te kunnen zijn, moet een ondernemer over creatieve kwaliteiten beschikken. En met die kwaliteiten moet hij bovendien de juiste creatieve stappen zetten. Over die kwaliteiten en juiste stappen gaat

Ondernemen met creativiteit. Het vertelt over wat ondernemen eigenlijk is en over wat erbij komt kijken om een bedrijf te starten en te laten groeien.

Op een pragmatische manier worden de wetenschappelijke bevindingen vertaald naar de concrete invalshoek van de ondernemer zelf. Wie al 'in het vak' staat, kan zich aan dit boek spiegelen; voor de nog-nietondernemer wordt het een uiterst verleidelijke uitnodiging.

Hans Crijns is Partner van de Vlerick Leuven Gent Management School, hoofd van het centrum voor Ondernemerschap en directeur van het Impulscentrum Groeimanagement voor de Middelgrote Ondernemingen (iGMO). Hij doceert ook aan de Universiteit Gent. Hij studeerde economie (Leuven) en pedagogie (Nijmegen) en specialiseerde in managementwetenschap (Boston University Brussels). Professor Crijns heeft functies in tal van ondernemersorganisaties en is ook bestuurder in een aantal kmo's.