Ondernemend Leiderschap

Marieta Koopmans - Frans Bouman

overzicht

Ondernemerschap is een latente competentie die veel mensen in zich hebben. Kijk maar eens hoe ondernemend mensen vaak in hun vrije tijd zijn en dan ook nog vrijwillig en onbetaald. Organisaties zouden meer moeten doen om dat ondernemerschap bij hun mensen te prikkelen.
 9789058711472 /  Thema /  2007 /  1ste editie /  105p. /  pb / 

Ondernemend Leiderschap

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Ondernemerschap is een latente competentie die veel mensen in zich hebben. Kijk maar eens hoe ondernemend mensen vaak in hun vrije tijd zijn en dan ook nog vrijwillig en onbetaald.

Organisaties zouden meer moeten doen om dat ondernemerschap bij hun mensen te prikkelen. Want als mensen ergens door bezield zijn, bereiken ze vaak uitstekende resultaten en hebben ze plezier in hun werk.

In 'Ondernemend leiderschap' leert u hoe u dit aanpakt. De auteurs laten u zien hoe u ondernemerschap kunt integreren in het dagelijks werken met uw team. Ze gaan in op het ondernemen met een visie, het voeren van een succesvolle strategie en het omgaan met veranderingen. Verder bespreken ze een aantal creativiteitsmethoden, die u praktische ideeën geven voor uw product- en dienstvernieuwing. Ook staan de auteurs stil bij het onderwerp organisatiecultuur, want als initiatiefrijk leider wilt u tenslotte een cultuur creëren waarin mensen zich steeds willen verbeteren en vernieuwen.

 'Ondernemend leiderschap' is een praktisch boek met tips, praktijkvoorbeelden en reflectieopdrachten die u in uw eigen werksituatie direct succesvol toe kunt passen. Het boek levert een zinvolle bijdrage aan meer ondernemersgedrag bij mensen op alle niveaus van de organisatie. Het zal u als manager, teamleider of afdelingshoofd zeker helpen om meer uit uzelf en uw mensen te halen op het gebied van ondernemerschap.

Inhoudsopgave

1 Ondernemerschap: van visie naar ambitie naar realisatie

2 De leidinggevende als ondernemer en strateeg

3 Veranderingen in organisaties

4 Omgaan met weerstand tegen verandering

5 Veranderingsbereidheid vergroten

6 Organisatiecultuur

7 Duurzaam vernieuwen en verbeteren

8 Creativiteit als instrument voor innovatie en verbetering

Tot besluit Bijlage: vragenlijst veranderingsbereidheid

Literatuur