Ons feilbare denken op het werk : betere beslissingen en minder denkfouten

Chantal Van Der Leest

overzicht

Er kan veel tijd, geld en energie in verkeerde keuzes gaan zitten. Nu is dankzij onderzoekers als Daniel Kahneman, Richard Thaler en anderen veel bekend over hoe wij denken, redeneren en keuzes maken. Maar de vertaalslag naar de praktijk ontbreekt.

 9789047011880 /  Business Contact /  2018 /  1ste editie /  144p. /  pb / 

Ons feilbare denken op het werk : betere beslissingen en minder denkfouten

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Op het werk moeten we voortdurend beslissingen nemen. Wie nemen we aan voor de nieuwe functie, hoeveel geld stoppen we nog in dat verliesmakende product en gaan we verder met dat grensverleggende idee van die collega?

Er kan veel tijd, geld en energie in verkeerde keuzes gaan zitten. Nu is dankzij onderzoekers als Daniel Kahneman, Richard Thaler en anderen veel bekend over hoe wij denken, redeneren en keuzes maken.

Maar de vertaalslag naar de praktijk ontbreekt.

Wetenschapsjournalist en neuropsycholoog Chantal van der Leest beschrijft in dit boek de meest voorkomende denk- en inschattingsfouten op het werk, uitgelegd aan de hand van herkenbare situaties. Met de praktische tips en adviezen in dit boek kun je vooroordelen (van je collega's en van jezelf!) herkennen en omzeilen, de juiste argumenten tegen elkaar afwegen en stevigere besluiten nemen.