Op weg naar spiritueel leiderschap : een levend leerproces

Ton Rijkers

overzicht

In toenemende mate houden mensen zich in werk of privé-leven bezig met zingeving en spiritualisme. In dit boek is beschreven hoe je deze ontwikkeling kan zien in een historische context en wat de mogelijkheden zijn binnen hedendaagse organisaties en modern leiderschap. Spiritueel leiderschap biedt nieuwe mogelijkheden voor het begeleiden van medewerkers op hun weg naar zelfverwerkelijking.
 9789024414840 /  Nelissen /  2001 /  3de editie /  224p. /  pb / 

Op weg naar spiritueel leiderschap : een levend leerproces

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In toenemende mate houden mensen zich in werk of privé-leven bezig met zingeving en spiritualisme. In dit boek is beschreven hoe u deze ontwikkeling in een historische context kunt zien en wat de mogelijkheden zijn binnen hedendaagse organisaties en modern leiderschap.

Spiritueel leiderschap biedt nieuwe mogelijkheden voor het begeleiden van medewerkers op hun weg naar zelfverwerkelijking.

Een boek over het ontwikkelen en toepassen van spiritualiteit en spiritueel leiderschap in de praktijk. De auteur is zelfstandig adviseur/trainer onder de naam RatioConsult en heeft meer boeken over opleiden, leren, zelfbesturing en coaching geschreven. Hij begint in het boek met de beschrijving van mensontwikkeling volgens de theorie van de zeven energiecentra (chakra's) en de vier lichamen van de mens (het fysieke lichaam, het emotielichaam, het gedachtelichaam en het spirituele lichaam). Vervolgens beschrijft hij de levensfasen van de mens en brengt hij ze in verband met hoe mensen leren en hoe organisaties in de loop van de tijd zijn veranderd. Hij eindigt bij wat hij noemt de 'holistische benadering', waarin leiderschap vooral zingevend moet zijn en niet beheersend en waarbij in organisaties een verandering plaatsvindt naar spiritueel leven, leren, organiseren en leidinggeven. Het boek is bestemd voor managers, personeelsdeskundigen, coaches en adviseurs in arbeidssituaties en voor opleiders, docenten en studenten in leersituaties. (Biblion recensie, Jannetta van der Zee)