Oplossingsgerichte korte psychotherapie

Hans Cladder

overzicht

De oplossingsgerichte therapie is een nieuwe vorm van psychotherapie die meer en meer in debelangstelling komt. In deze therapie wordt niet langer gekeken naar wat de aard van het probleem is, maar de oplossing staat centraal. De meest cliƫnten hebben aan vier of minder gesprekken voldoende.
 9789026522307 /  Pearson Assessment /  2010 /  5de editie /  159p. /  pb / 

Oplossingsgerichte korte psychotherapie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Voortbouwend op het werk van Steve de Shazer en Insoo Kim Berg, en Barry Duncan en Scott Miller uit Chicago, schetst Hans Cladder een inzichtelijk beeld van de oplossingsgerichte korte psychotherapie.

Cladder, die al enkele jaren een inleidende cursus oplossingsgerichte psychotherapie aan psychotherapeuten en eerstelijns psychologen geeft, laat in dit boek zien hoe en wanneer deze methode kan worden gebruikt en wat de voordelen ervan zijn.

Na een korte beschrijving van de geschiedenis worden de veronderstellingen, de theorie en de resultaten gepresenteerd. Eveneens wordt er uitvoerig stil gestaan bij de structuur van de eerste gesprekken. Enkele gesprekken zijn als voorbeeld opgenomen.

Daarnaast gaat Cladder in op enkele situaties en moeilijkheden en op de toepassing bij kinderen en jeugdigen. Het boek besluit met een groot aantal direct te gebruiken protocollen.

Dr. Hans Cladder is werkzaam als psychotherapeut.