Oplossingsgerichte vragen : HB Oplossingsgerichte gespreksvoering

Frederike Bannink

overzicht

Het handboek Oplossingsgerichte vragen heeft als doel gespreksvoering simpel te maken voor professionals in de (geestelijke) gezondheidszorg, het onderwijs, management en coaching en in de advocatuur en mediation.

 9789026522611 /  Pearson Assessment /  2013 /  3de editie /  304p. /  pb / 

Oplossingsgerichte vragen : HB Oplossingsgerichte gespreksvoering

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Het handboek Oplossingsgerichte vragen heeft als doel gespreksvoering simpel te maken voor professionals in de (geestelijke) gezondheidszorg, het onderwijs, management en coaching en in de advocatuur en mediation.

Het cliënten op respectvolle wijze uitnodigen hun doel te formuleren, hun uitzonderingen op het probleem te vinden en voort te bouwen op hun sterke kanten, wordt gemakkelijk gemaakt met het stellen van de 1001 oplossingsgerichte vragen die in dit boek beschreven staan.

Stap voor stap en hoofdstuk na hoofdstuk wordt daarbij het proces van het werken met een oplossingsgerichte – toekomstgerichte – focus beschreven.

Het concept en de methodiek van oplossingsgerichte gespreksvoering, alsook de houding van de oplossingsgerichte professional, verschillen wezenlijk van de tot nu toe gehanteerde probleemgerichte gespreksvoering.

Exploratie en analyse van het probleem of de klacht zijn (grotendeels) overbodig. De sfeer is positief en de gesprekken met cliënten zijn korter en effectiever. Daarmee is oplossingsgerichte gespreksvoering tevens kostenbesparend.

Fredrike Bannink is klinisch psycholoog en kinder- en jeugdpsycholoog specialist NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Zij heeft in diverse instellingen in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Momenteel heeft zij een praktijk voor therapie, onderwijs, coaching en mediation te Amsterdam