Opzetten of uitbouwen van mentorschap in uw organisatie : Implementeren van peter/meesterschap voor nieuwkomers en bestaande medewerkers in het kader van loopbaanontwikkeling

Helga Gielen - Sara De Clerck

overzicht

Dé praktische handleiding voor het opzetten of uitbouwen van een formeel mentoringprogramma, aangevuld met wetenschappelijke onderzoeksbevindingen over de effecten van dergelijke programma's.
 9789046520000 /  Kluwer /  162p. /  pb / 

Opzetten of uitbouwen van mentorschap in uw organisatie : Implementeren van peter/meesterschap voor nieuwkomers en bestaande medewerkers in het kader van loopbaanontwikkeling

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De interesse voor peter/meterschap (mentoring) als ontwikkelingsstrategie neemt toe. Mensen leren immers het best wanneer ze leren van anderen op de werkplek zelf.

Peter/meterschap kan helpen om nieuwkomers op een gemotiveerde manier in te werken. Bovendien kan mentoring ingezet worden bij de ontwikkeling van de competenties van bestaande medewerkers.

Naast de voordelen die mentoring biedt aan de mentee, wordt de mentor zelf ook beloond, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. De organisatie geniet op haar beurt van de verhoogde productiviteit en efficiëncy van de medewerkers.

Het belang van, en de noodzaak aan talentmanagement is al sinds de jaren tachtig duidelijk aanwezig in de managementliteratuur en in de alledaagse HR-praktijk. Talentmanagement is een eerder overkoepelende term voor alle processen, methoden en technieken die een organisatie inzet voor het aantrekken, inzetten, ontwikkelen en behouden van die talenten die de organisatie nodig heeft om zich te onderscheiden op de markt en in haar dienstverlening.

Mentoring, het ondersteunen van mensen in hun ontwikkeling, is een concrete manier om aan talentmanagement te doen.